Περικλής Αμπεριάδης: Κανένας αγώνας δεν δικαιώθηκε από τον καναπέ

 Περικλής Αμπεριάδης: Κανένας αγώνας δεν δικαιώθηκε από τον καναπέ

Και πάλι αναγκάζομαι να απαντήσω.

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε μαζικά τεστ. Ζήτησε αυξημένη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων αυτονόητων και αναγκαίων. Όχι συνωστισμός. Όπου χρειάζεται, μάσκα, τήρηση των αποστάσεων και παρακάλεσε τους υγειονομικούς δηλαδή τα μέλη του, να είναι προσεκτικά και να μη χαλαρώσουν. Ο Ιατρικός Σύλλογος δεν ασκεί πολιτική απλά συμβουλεύει και πολλές φορές όταν πρέπει, απαιτεί. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε γιατί δεν έγιναν μαζικά τεστ. Γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα ( το απλούστερο να φορούν μάσκες οι πιστοί, και οι υψηλού κινδύνου ομάδες ας προσεύχονται προσωρινά στο σπίτι). Αν θα κλείσει η αγορά ( προς Θεού !!! ΚΑΝΕΙΣ δεν υποστήριξε σε κανένα δελτίο τύπου ανάλογες απαιτήσεις).

Σαν επιστήμονες λοιπόν (και αυτά που θα γράψω απηχούν δικές μου απόψεις ) απαιτούμε μαζικά τεστ και όχι ψέματα και παλινωδίες. Απαιτούμε χρήση της μάσκας όπου δει αλλά εγώ είμαι εναντίον της ποινικοποίησης, θα ήμουν υπέρ, αν οι μάσκες δίνονταν δωρεάν στον πολίτη από το κράτος μέσω συνταγογράφησης ή άλλου τρόπου, θα ήμουν σύμφωνος με την ποινικοποίηση της ατομικής ευθύνης αν το κράτος χορηγούσε ΔΩΡΕΑΝ τεστ και όχι τεστ των 150 ευρώ. Θα ήμουν σύμφωνος αν τα 50 και πλέον εκατομμύρια δινόντουσαν σε ΜΕΘ με εξειδικευμένο προσωπικό και όχι προσωπικό αποσπασμένο και χωρίς εμπειρία. Αν στηρίζονταν έμπρακτα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Θα ήμουν σύμφωνος με λήψη επιπλέον μέτρων όταν δεν καταστρατηγούνταν εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Θα ήμουν ευτυχής αν το κράτος δεν χάριζε τις δόσεις των καναλαρχών αλλά έδινε τα χρήματα στους μικροεμπόρους που ο τζίρος τους κατακρημνίστηκε και συνεχίζει την κάθετη πτώση. Θα ήμουν ευτυχής αν το υπουργείο Τουρισμού φέτος ,μόνο για φέτος, έδινε δέκα φορές πάνω χρήματα για τον εσωτερικό κοινωνικό τουρισμό, δίνοντας διακοπές στους εργαζόμενους και δουλειά ( με χαμηλότερες χρεώσεις) στα κλειστά ξενοδοχεία. Αλλά με κανένα τρόπο, αν και υπέρμαχος των μέτρων προστασίας, δεν πρέπει να επιτραπεί η διαφαινόμενη τιμωρία των εχόντων αντίθετη άποψη. Αυτό δεν είναι δημοκρατία.

Για όλα αυτά λοιπόν δεν φταίνε οι επιστήμονες υγείας και οι σύλλογοί τους. Τους υπεύθυνους οι φίλοι και οι φίλες ας τους ψάξουν αλλού. Και ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ από τους πολιτικούς μέχρι τον απλό πολίτη ας κάνουμε την αυτοκριτική μας πριν κάνουμε κριτική στους άλλους. Κανένας αγώνας δεν δικαιώθηκε από τον καναπέ μας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

*Ο Περικλής Αμπεριάδης είναι ιδιώτης γιατρός στην Καβάλα. Στο παρελθόν διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Δήμου Νέστου.

 

 

Διαβάστε επίσης