• 15 Μαΐου 2024,

Μοντέρνο και πολύχρωμο το visitkavala.gr

 Μοντέρνο και πολύχρωμο το visitkavala.gr

Παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, στο πλαίσιο συνεντεύξεως τύπου, η τουριστική ιστοσελίδα του δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, με ηλεκτρονική διεύθυνση visitkavala.gr. Η παρουσίαση έγινε από εκείνους που επί 1,5 χρόνο τώρα προετοίμασαν την ιστοσελίδα, τη δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και την πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου.

Εκεί ήταν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης. Η δήμαρχος σημείωσε ότι με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα αρχίζει ένα ταξίδι κι ευχήθηκε να είναι καλό. Η Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε λόγο για μια ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή, χαρακτηρίζοντας την ιστοσελίδα ως αιχμή του δόρατος της τουριστικής προβολής για την Καβάλα. Θύμισε ότι η πρώτη απόφαση για την καινούργια ιστοσελίδα πάρθηκε από την τουριστική επιτροπή το 2015, ωστόσο οι εργασίες για την προετοιμασία της άρχισαν το 2016 με τη συνεργασία του Σάββα Σαββίδη. Ενός καβαλιώτη που εργάζεται στη Γερμανία και που στο διαγωνισμό για το λογότυπο του δήμου Καβάλας κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Σύμφωνα με την κ. Ιωσηφίδου, για την ιστοσελίδα συνεργάστηκαν περισσότεροι από πενήντα άνθρωποι και φορείς. Την χαρακτήρισε ως μια από τις ποιοτικότερες και αρτιότερες ιστοσελίδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μίλησε για καινοτομίες και για αλλαγή της καβαλιώτικης εικόνας μέσω της ιστοσελίδας. Ακόμη κι εμείς οι καβαλιώτες επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα visitkavala.gr βλέπουμε την πόλη μας με άλλη ματιά.

Επακολούθησαν σχόλια από άλλους παράγοντες της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, έγινε ενδεικτική παρουσίαση της ιστοσελίδας, η οποία στηρίχθηκε και στην τοπική εταιρεία ManBiz που στη συνέντευξη τύπου εκπροσωπήθηκε από την Κατερίνα Νάσου. Ομολογουμένως, είναι δύσκολο να περιγράψει κάποιος μια ιστοσελίδα όπως ακριβώς της αξίζει, καθώς ο επισκέπτης ανακαλύπτει τα πλεονεκτήματά της σταδιακά ενόσω περιηγείται. Η ιστοσελίδα πάντως διαθέτει δυνατά χρώματα, όμορφα γραφικά, πολλές καινούργιες φωτογραφίες, βίντεο που κολακεύουν την Καβάλα.

Πρόκειται για μια ιστοσελίδα μοντέρνα και διαφορετική όπου κλασικές εικόνες της πόλης όπως οι Καμάρες και το Φρούριο έπονται, χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Η κ. Ιωσηφίδου επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι μόνο η αρχή. Αμέσως μετά μέσω skype μίλησε από τη Γερμανία ο Σάββας Σαββίδης, τονίζοντας ότι παρουσιάζεται μια ολοκληρωμένη εφαρμογή.

Ο κ. Θωμαδάκης δήλωσε ότι επρόκειτο για μια μεγάλη πρόκληση, αναφέρθηκε στις πολλές νέες φωτογραφίες και περιέγραψε το visitkavala.gr ως ένα ζωντανό σάιτ. Η Μίνα Στρατηλάτη ευχαρίστησε όλους όσους παρείχαν πληροφορίες για την ιστοσελίδα, η κ. Μεντεσίδου δήλωσε ότι περιλαμβάνει αξιόπιστα και κατανοητά κείμενα και ο Στράτος Μαρουλάς υπογράμμισε ότι υπήρξε μεγάλο μεράκι από όλους όσους δούλεψαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και μια παρακαταθήκη τεχνογνωσίας. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά και από τη Βασιλική Υψηλάντη η περιήγηση και η εξερεύνηση ολόκληρης της ιστοσελίδας απαιτεί το χρόνο της.

 

Διαβάστε επίσης