Καλού κακού μπόλικη αστυνομία στο δικαστήριο

 Καλού κακού μπόλικη αστυνομία στο δικαστήριο

Αίσθηση προκάλεσαν τα αστυνομικά μέτρα που υπήρχαν χθες από το πρωί έως το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας. Στο χώρο στάθμευσης, δίπλα από το δικαστικό μέγαρο, βρισκόταν δύο λεωφορεία με διμοιρίες ΜΑΤ ενώ εντός του κτηρίου πέραν του σωματικού ελέγχου των πολιτών κατά την είσοδό τους ήταν αισθητή και η αστυνομική παρουσία.

Χθες στο Τριμελές δικάστηκε υπόθεση που παραπέμπει σε επεισόδιο μεταξύ ακροδεξιών εθνικιστών και αντιεξουσιαστών, που έλαβε χώρα στην Καβάλα στο τέλος Ιανουαρίου του 2014. Μάλιστα οι τότε καταγγέλλοντες το επεισόδιο πολίτες της Δράμας ισχυρίστηκαν ότι κατά τη διάρκεια συμπλοκής τους με αντιεξουσιαστές κλάπηκε τσαντάκι με το ποσό των δώδεκα χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση δικάστηκε χθες μετά από πολλές αναβολές. Στην έναρξη της διαδικασίας, οι καταγγέλλοντες και μηνυτές αλλάζοντας την αρχική τους κατάθεση ισχυρίστηκαν ότι στο πρόσωπο των δύο κατηγορούμενων δεν αναγνωρίζουν τα άτομα που τους επιτέθηκαν και τους απέσπασα το τσαντάκι. Δεν υπήρξε από την πλευρά τους παράσταση πολιτικής αγωγής. Οι κατηγορούμενοι επέμεναν ότι είναι αθώοι και με τη βοήθεια μαρτύρων υπεράσπισης ισχυρίστηκαν ότι την ώρα του επεισοδίου (μεσημέρι Κυριακής) βρισκόταν αλλού.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε αρκετά. Ο εισαγγελέας δεν πείσθηκε και ζήτησε την ενοχή των κατηγορούμενων. Το δικαστήριο ωστόσο εξέδωσε αθωωτική απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους.

Χθες Πέμπτη, συνεδρίαζαν ταυτόχρονα στο δικαστικό μέγαρο το Τριμελές και το Μονομελές. Η προαναφερθείσα υπόθεση αφορούσε στο Τριμελές. Στο Μονομελές, πολίτης από τον πρώην δήμο Παγγαίου πήρε αναβολή καθώς ήταν κατηγορούμενος για κατοχή δύο πιστολιών κρότου – αερίου χωρίς άδεια. Ο κατηγορούμενος επέμενε ότι τα όπλα ήταν του γιου του.

Προσερχόμενος στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο ζήτησε αναβολή, αφού όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισης είχε κώλυμα. Όταν το δικαστήριο αρνήθηκε να χορηγήσει την αναβολή ο κατηγορούμενος παραπονέθηκε. Είπε ότι πλήρωσε το συνήγορο αλλά σε κάθε δίκη ζητά αναβολή λόγω κωλύματός του, πληρώνοντας τον επιπλέον πενήντα ευρώ. Είμαι χαμηλοσυνταξιούχος και δεν αντέχω, θα αλλάξω το συνήγορο υπεράσπισής μου, είπε στην πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία τελικά πείσθηκε ότι έπρεπε να δοθεί αναβολή στην υπόθεση. Στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ανέβαλε τη λήψη απόφασης ζητώντας από τον κατηγορούμενο την επόμενη φορά να παρουσιαστεί μαζί με το γιο του, αφού θα πρέπει να αποδειχθεί σε ποιον ανήκαν τα επίμαχα όπλα.

Σε άλλη υπόθεση του Μονομελούς καταδικάστηκε οδηγός αυτοκινήτου από τη Γεωργία σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή, καθώς το Μάιο του 2017 προκάλεσε τροχαίο ατύχημα. Ο κατηγορούμενος απουσίαζε από το δικαστήριο. Το ατύχημα είχε συμβεί στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οδηγός και επιβάτης δίκυκλης μοτοσικλέτας. Τα δύο θύματα του τροχαίου που σήμερα είναι καλά στην υγεία τους κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ο οδηγός ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη τους. Δεν είδαμε ποτέ το πρόσωπό του, είπαν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης