• 26 Απριλίου 2024,

Μουριάδης στο OPEN: «Μίλησα με Χαρδαλιά, δεν θα υπάρξει τοπικό lockdown» (video)

 Μουριάδης στο OPEN: «Μίλησα με Χαρδαλιά, δεν θα υπάρξει τοπικό lockdown» (video)

«Πρέπει να εντατικοποιηθούν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί», δηλώνει ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με αφορμή τα 24 θετικά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην περιφέρειά του.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Open, συνέστησε υποχρεωτική χρήση μάσκας «ακόμα και σε ανοικτούς χώρους», ενώ αναφερόμενος στην προγραμματισμένη για σήμερα συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, είπε: «Δεν θα είναι 1.500 άτομα (που λέγεται).

Έχουν κοπεί μέχρι στιγμής 800 εισιτήρια. Είπαμε να σταματήσουν. Δεν θα δώσουν άλλα».

Ερωτηθείς αν υπήρξαν σκέψεις για ακύρωση της συναυλίας, απάντησε: «Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα. Θα φορούν μάσκα και κατά την είσοδο και κατά την παραμονή τους στο θέατρο. Θα τηρηθούν και οι αποστάσεις στις θέσεις», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας για αναβολή των εκδηλώσεων, ο δήμαρχος Καβάλας είπε: «Ο καθένας λέει τη θέση του. Σεβαστή. Υπάρχει όμως ένα επίσημο κράτος που και αυτό θέλει το καλό των πολιτών του, όπως και ο δήμος.

Δεν μπορούμε να κλειστούμε όλοι μέσα στα σπίτια μας. Η οικονομία ήδη είναι χάλια. Δεν μπορούμε να τη δούμε να πηγαίνει πιο χάλια. Απλώς πρέπει να είμαστε αυστηροί στα μέτρα που τηρούμε. Με την ίδια λογική δεν πρέπει να πηγαίνουμε ούτε στις παραλίες, διότι κι εκεί πηγαίνει πολύς κόσμος».

«Θα τηρηθούν τα μέτρα», τόνισε, λέγοντας ότι θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι σε χώρους όπου σημειώνεται συνωστισμός, όπως τα μπαρ και επισήμανε πως «πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί με τον ευατό μας αν δεν θέλουμε να κλειστούμε μέσα».

«Μιλώντας με τον κ. Χαρδαλιά, δεν υπάρχει περίπτωση lockdown, αλλά πρέπει να είμαστε αυστηροί στα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν», υπογράμμισε.

πηγή:newspost.gr

Διαβάστε επίσης