• 19 Απριλίου 2024,

Μουσθένη, ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Παγγαίου (φωτογραφίες)

 Μουσθένη, ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Παγγαίου (φωτογραφίες)

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Παγγαίου, σε απόσταση 40 χλμ. από την Καβάλα και με σχετικά εύκολη πρόσβαση μέσω της Εγνατίας οδού, συναντάται ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά Παγγαιοχώρια.

Η Μουσθένη, παραδομένη στην υπέροχη φύση της περιοχής με αμέτρητες καστανιές και πλατάνια, μαγνητίζει το κοινό με την χαρακτηριστική τοπική αρχιτεκτονική των αρχοντικών φτιαγμένων από τους ταλαντούχους μαστόρους της Ηπείρου, τα πέτρινα γεφύρια που ενώνουν τις γειτονιές της όπως παλιά, τα λιθόκτιστα παραδοσιακά σπίτια στο χρώμα της ώχρας και του μπλε με τα χαρακτηριστικά χαγιάτια.

Σημείο αναφοράς του χωριού το παλιό τούρκικο σχολείο με την επιγραφή στα αραβικά, ενώ στην γραφική, κεντρική πλατεία του το ενδιαφέρον κεντρίζουν τα πηγαία νερά που προέρχονται από τις πανύψηλες κορυφές.

Μετά από το παραδοσιακό καφεδάκι που επιβάλλεται να απολαύσει κανείς εδώ, μια βόλτα στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια ταξιδεύει σε άλλη εποχή.

Όλοι οι δρόμοι της Μουσθένης οδηγούν στη θέση «Μποστάνι», ένα υπέροχο δασικό ξέφωτο, με ταβέρνα και αναψυκτήριο, καθώς και χώρους αναψυχής και άθλησης. Το χωριό περιβάλλεται από ένα υπέροχο καστανόδασος, που προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες απόδρασης στη φύση.

Σε κοντινή απόσταση από τη Μουσθένη βρίσκεται το σπήλαιο «Τρύπες της Παναγίας», καθώς και η περίφημη Μονή της Παναγίας της Εικοσιφόνισσας.


πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης