• 19 Μαΐου 2024,

Μπάμπης Χρυσοστομίδης: «Είμαστε μια καλή παρέα που βγάζει πάθος και δύναμη»

 Μπάμπης Χρυσοστομίδης: «Είμαστε μια καλή παρέα που βγάζει πάθος και δύναμη»

Δηλώσεις στους 93,7 έκανε ο προπονητής του Μ. Α Ορφανίου Μπάμπης Χρυσοστομίδης για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του, στο Σαββατιάτικο ντέρμπι με το Βύρωνα Καβάλας.

Επίσης αναφέρθηκε στη συνέχεια του πρωταθλήματος και που θα κριθεί ο τίτλος.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Δίκαιη η νίκη του Μ. Α Ορφανίου στο ντέρμπι με τον Βύρωνα;

Απάντηση: Νομίζω ότι έγινε ένα  καλό και δυνατό παιχνίδι. Ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης. Είχαμε από ένα ημίχρονο οι δυο ομάδες. Ο Βύρωνας μας πίεσε μετά το 1-2. Σε κάποιες φάσεις φανήκαμε και λίγο τυχεροί. Στο ποδόσφαιρο ο παράγοντας τύχη παίζει πάντα ρόλο. Γενικά η παρουσία μας ήταν πάρα πολύ καλή. Είχαμε δύναμη, είχαμε πάθος, ήμασταν έτοιμοι γι` αυτό το παιχνίδι.  Το δείξαμε αυτό.

Ερώτηση: Ο Μέγας είχε και ψυχή, είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει φέτος αυτή την ομάδα;

Απάντηση:  Τη δικιά μας ομάδα  δεν τη χαρακτηρίζει η ποιότητα  κάποιων άλλων ομάδων. Έχουμε κάποιους παίκτες ποιοτικούς αλλά πάνω απ` όλα είμαστε  μια καλή παρέα και αυτό το βγάζουμε μέσα στο γήπεδο. Στο ματς με τον Βύρωνα όντως είχαμε πάθος και δύναμη. Δείξαμε ότι το θέλουμε περισσότερο. Είχαμε περισσότερο ψυχή.

Ερώτηση: Τελικά κατά πόσο είναι έκπληξη η πορεία του Μέγα στο φετινό πρωτάθλημα;

Απάντηση: Για να είμαστε ρεαλιστές εμείς ξεκινήσαμε να κάνουμε μια ομάδα που θα εξασφαλίσει τη γρήγορη παραμονή. Η ομάδα δεν είχε την εμπειρία της κατηγορίας. Είχε 23 ολόκληρα χρόνια να παίξει στην Α` κατηγορία.

Βλέπαμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και φτάσαμε στο σημείο πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος να βλέπουμε την άνοδο. Από την αρχή λέγαμε ότι δεν είναι άμεσος στόχος η πρώτη θέση.

Σίγουρα όμως αν βρεθούμε στη διεκδίκηση δεν θα πούμε όχι, θα το διεκδικήσουμε. Μέχρι εκεί που πάει. Είμαστε η μόνη ομάδα που δεν ενισχύθηκε ούτε τον Οκτώβριο, ούτε το Γενάρη, Αντίθετα το ρόστερ μας αποδυναμώθηκε. Ο Βύρωνας και ο Ορφέας ενισχύθηκαν για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά η ομάδα δείχνει ότι έχει μέταλλο. Όλα ξεκινάνε από τα αποδυτήρια. Είμαστε ένα, προπονητής, παίκτες, διοίκηση. Τα δυο τελευταία χρόνια η ομάδα σε 40 παιχνίδια έχει μόνο 2 ήττες. Δεν έχουμε χάσει εκτός έδρας. Οι αριθμοί μερικές φορές λένε την αλήθεια.

Το μπάτζετ που έχουμε είναι μικρότερο από του Βύρωνα και του Ορφέα. Πολύ πιο μικρό μπάτζετ.  Μάλιστα το μειώσαμε στη διάρκεια.

Ερώτηση: Μένουν 5 αγωνιστικές, που θα κριθεί η άνοδος ;

Απάντηση: Εχουμε το ίδιο πρόγραμμα με τον Βύρωνα. Παίζουμε με τις ίδιες ομάδες. Ο Βύρωνας ακολουθεί το δικό μας πρόγραμμα.  Είναι όποιος αντέξει. Όποια ομάδα δεν κάνει στραβοπάτημα θα πάρει το πρωτάθλημα.  Είναι στο χέρι μας μετά τη νίκη στον Βύρωνα. Από μας εξαρτάται. Ο Βύρωνας έπαιζε για δυο αποτελέσματα, εμείς μόνο για το διπλό.

Αν δείξουμε το πρόσωπο που δείξαμε στον Βύρωνα, θα κόψουμε πρώτοι το νήμα. Εδώ που φτάσαμε θα είναι ψέμα να πω ότι δεν θέλουμε να διεκδικήσουμε. Από εκεί και πέρα αν η ομάδα από τη στιγμή που βγει πρώτη συμμετέχει του χρόνου στη Γ` η όχι, αυτό θα το αποφασίσουν οι διοικούντες.

Εμείς η δουλειά μας είναι να μπορέσουμε να τερματίσουμε πρώτοι. Τις αποφάσεις θα τις πάρουν άλλοι.  Μετά την αυτοκτονία του Ορφέα στο Χαλκερό η υπόθεση είναι μεταξύ εμάς και του Βύρωνα. Ο Ορφέας έθεσε τον εαυτό του εκτός μάχης.

Η ψυχολογία σε μας είναι στα ύψη μετά από ένα τέτοιο διπλό. Κλείσαμε και κάποια στόματα. Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι είναι τυχαία η πορεία μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά.

Παίρνουμε αυτό που αξίζουν. Βέβαια πρέπει να έχουμε και συνέχεια. Συνήθως οι αποτυχίες έρχονται μετά από μια μεγάλη επιτυχία. Πρέπει οπότε να προσέξουμε αμέσως το επόμενο παιχνίδι.

Ερώτηση: Είχε πολύ κόσμο από το Ορφάνι στο Βερούλειο.

Απάντηση: Εδώ έχουμε ένα παράπονο. Ήρθαν στο ντέρμπι αλλά μην κρίνεται απ` αυτό.

Τους έχουμε περισσότερο ανάγκη. Περιμέναμε περισσότερο κόσμο σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρσι. Εγώ θυμάμαι τα χρόνια που έπαιξε στο Ορφάνι.

Δεν έχει καμία σχέση ο κόσμος που ακολουθούσε τότε τον Μέγα με την τωρινή κατάσταση. Πάντως όλους τους ευχαριστούμε που έρχονται και μας βοηθάνε.

Ας έρθουν να μας στηρίξουνε περισσότεροι . Είναι ένα παράπονο όλων μας.

Είναι άθλος αυτό που κάνει η διοίκηση.

Διαβάστε επίσης