Μπάμπης Δράκος: Η κ. Τσανάκα αποφάσισε να γίνει τώρα η εκλογή νέου επικεφαλής στην «Ανάσα»

 Μπάμπης Δράκος: Η κ. Τσανάκα αποφάσισε να γίνει τώρα η εκλογή νέου επικεφαλής στην «Ανάσα»

Η σειρά του Μπάμπη Δράκου. Μίλησε χθες στο ράδιο Πρωινή και για την επικείμενη όπως φαίνεται διαδικασία αλλαγής επικεφαλής στη δημοτική παράταξη «Ανάσα».

Σε αντίθεση με την κ. Δρακονάκη, ο κ. Δράκος θεωρεί σίγουρο ότι θα υπάρξει νέος επικεφαλής. Επικαλείται την απόφαση της πρώην Δημάρχου, η οποία και σε αυτό το θέμα έχει την απόλυτη πρωτοβουλία κινήσεων.

Η συνέντευξη Μπάμπη Δράκου

Ερ: Η κ. Δρακονάκη με τις προχθεσινές της δηλώσεις ήταν σα να… πάτησε φρένο όταν τη ρωτήσαμε αν η παράταξη της κ. Τσανάκα θα βγάλει νέο επικεφαλής το Νοέμβριο. Τι λέτε εσείς;

Απ: Νομίζω ότι αυτή είναι η πρόθεση της κ. Τσανάκα. Είναι καθαρά θέμα της κ. Τσανάκα αν σταματήσει να είναι επικεφαλής της παράταξης. Νομίζω ότι έχει πάρει απόφαση η κ. Τσανάκα, διαφορετικά δε θα είχε τεθεί το θέμα. Προφανώς η επικεφαλής η κ. Τσανάκα αποφάσισε ότι πρέπει να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Δε θα παραιτηθεί από Δημοτική Σύμβουλος, μόνο θα αφήσει τη θέση του επικεφαλής. Οι διαδικασίες βάσει του νόμου, είναι συγκεκριμένες σε τέτοιες περιπτώσεις. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι αυτό θα γίνει τώρα το Νοέμβριο. Οι διαδικασίες λένε ότι θα πρέπει να είναι σύσσωμη η ομάδα, πρέπει να παραστεί σύσσωμη η ομάδα, οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι αυτοί που υπάρχουν, πρέπει επίσης να είναι χώρος του Δημαρχείου με πρόσκληση κανονικά. Με τηλεφωνήματα ή ελάτε να πάμε στην καφετέρια, στο σπίτι του ενός ή στο σπίτι του άλλου, δεν είναι διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται από τη νομοθεσία. Ο χώρος πρέπει να είναι στο Δημαρχείο, πρόσκληση κανονικά στον καθένα από τους 11, πρέπει απαραίτητα να γίνει με αυτά που ορίζει η νομοθεσία, διαφορετικά δε θα είναι σε ισχύ.

Ερ: Μάλλον οπότε δε θα πάει αργότερα από τον Νοέμβριο έστω και αν αυτή την αίσθηση μας έδωσε η κ. Δρακονάκη.

Απ: Αυτό είναι θέμα της κ. Τσανάκα η οποία η ίδια θα αποφασίσει το χρόνο που θα προχωρήσει σε αυτή την απόφαση.

Ερ: Εσείς θα παραιτηθείτε από Δημοτικός Σύμβουλος;

Απ: Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Αυτή τη στιγμή είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος και σκοπεύω να παραμείνω στη θέση μου.

Ερ: Εκτός από την κ. Ιωσηφίδου και τον κ. Παπαδόπουλο, βλέπετε άλλον να ενδιαφέρεται για επικεφαλής της παράταξης;

Απ: Δεν έχω κάτι υπόψη μου. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει. Εγώ σίγουρα κάποιον θα ψηφίσω αλλά δεν μπορώ βέβαια να πω ποιόν. Από εκεί και πέρα θα δούμε όταν θα έρθει η ώρα, τι ακριβώς θα γίνει.

Ερ: Προφανώς θα είναι μυστική η ψηφοφορία;

Απ: Βέβαια θα είναι μυστική η ψηφοφορία.

Ερ: Αυτό θα είναι λίγο περίεργο στην ομάδα να είναι απλή δημοτική σύμβουλος η κ. Τσανάκα και άλλος ή άλλη να είναι επικεφαλής.

Απ: Ακριβώς είναι έτσι όπως το λέτε. Από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα λειτουργήσει, διότι σε αυτές τις περιπτώσεις σε άλλους Δήμους, σε άλλους νομούς, είχαν παραιτηθεί οι επικεφαλής και από δημοτικοί σύμβουλοι. Είναι τελείως διαφορετική περίπτωση και θα δούμε πως μπορεί να λειτουργήσει και στην πράξη. Εδώ είναι παραίτηση από τη θέση, δεν είναι όπως την περίπτωση του Καλλιοντζή πριν τις εκλογές του 2014. Είναι τελείως διαφορετική περίπτωση. Είμαστε τώρα 11 αλλά πάντα υπάρχει και η περίπτωση ο νέος επικεφαλής πάλι να βγει με κορώνα γράμματα. Αν έχουμε ένα λευκό κτλ.


Ο κ. Δράκος καταψήφισε την πρόταση του τεχνικού προγράμματος έργων 2022 λέγοντας χαρακτηριστικά «…καταψήφισα την πρόταση. Δεν έχει αρχή και τέλος. Δεν έγινε επαρκής και ουσιαστική διαβούλευση. Υπάρχουν ίδια συνεχιζόμενα έργα που για χρόνια δεν εκτελούνται».

Διαβάστε επίσης