• 26 Απριλίου 2024,

Μπάμπης Πανταζίδης: «Δεν μπορούμε να ριψοκινδυνέψουμε, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;»

 Μπάμπης Πανταζίδης: «Δεν μπορούμε να ριψοκινδυνέψουμε, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;»

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο προπονητής της Δόξας Θεολόγου Μπάμπης Πανταζίδης. Στις δηλώσεις του φάνηκε ότι είναι κατά του να ξεκινήσει το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα χωρίς να γίνονται τεστ.

Επίσης δεν συμφωνεί με πρωτάθλημα ενός γύρου στην Α` κατηγορία της ΕΠΣΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πόσο είναι εφικτό να ξεκινήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα; Ποια είναι η δική σου άποψη ως προπονητής της Δόξας Θεολόγου;

Απ: Έτσι όπως είναι τα πράγματα με το ιό να μην έχει εξαφανιστεί και το γεγονός ότι δεν μπορούν να γίνουν τεστ, δεν είναι εφικτό να ξεκινήσουν. Ποιος μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να παίξουν τα παιδιά χωρίς να γίνουν τα τεστ για τον κορωνοϊό;

Ας αναλάβουν τις ευθύνες αυτοί που κινούν τα νήματα και ας το κάνουν. Εγώ αυτή τη στιγμή βλέπω το σωστό και λέω να μην ξεκινήσουν.

Ερ: Το βασικό είναι τα τεστ;

Απ: Βέβαια αυτό είναι βασικότατο. Το δεύτερο είναι ότι για μένα δεν μπορεί να γίνει ένα πρωτάθλημα με 10 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί ο Α` γύρος. Δεν είναι σωστό.

Είμαι κατά του πρωταθλήματος με έναν γύρο. Αν θα γίνει να γίνει κανονικά και να ολοκληρωθεί με δυο γύρους. Βέβαια να γίνονται τεστ, να γίνονται τα πάντα.

Να είναι εξασφαλισμένοι και οι γονείς. Μιλάμε για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Και εγώ σαν γονέας  δεν θα αφήσω το γιό μου να πάει να παίξει αν δεν έχουν γίνει τεστ. Εχουμε δει πάρα πολλά.

Φίλοι προπονητές έχουν φύγει από τη ζωή αλλά και μερικοί άλλοι το έχουν ξεπεράσει πολύ δύσκολα. Δεν μπορούμε να το ριψοκινδυνέψουμε.

Ερ: Στενεύουν και τα χρονικά περιθώρια.

Απ: Αν ήθελαν να ξεκινήσει, αυτό θα γινόταν το αργότερο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Έπρεπε ήδη να κάνουμε προπονήσεις. Αν πάμε στον Μάρτιο δεν μπορούμε να πάμε το πρωτάθλημα και το καλοκαίρι να πούμε ότι θα γίνει κανονικά.

Οι ομάδες της Θάσου έχουν πολλά παιδιά που εργάζονται την τουριστική περίοδο. Επίσης και οι παράγοντες των ομάδων δεν μπορούν να ασχοληθούν αφού έχουν τις δουλειές τους .

Επίσης υπάρχει η τουριστική περίοδος στο Δήμο Παγγαίου αλλά και στο Νέστο με την Κεραμωτή κτλ. Δεν είναι εφικτό να αρχίσει τώρα.

Εγώ είμαι κατά. Πρώτη φορά ζούμε αυτή την κατάσταση. Όποιος το περάσει αυτό μακάρι να το βιώσει σε  πολύ ήπια μορφή όπως εγώ.

Υπάρχουν όμως φίλοι μου που το περάσανε πολύ βαριά όπως ο Τάσος ο Τσαπανίδης και ο Κώστας  ο Τοπούζης. Με προβληματίζει πάρα πολλά. Στεναχωριέσαι.

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης ο Τσεβρετζής.

Ερ: Πως ήταν το πρωτάθλημα  της Α` κατηγορίας στις πρώτες αγωνιστικές;

Απ: Ετσι όπως είδα εγώ το ξεκίνημα της Α` κατηγορίας, ήταν δυο ταχυτήτων. Υπήρχαν 5-6 δυνατές ομάδες και από εκεί κάτω οι μέτριες.

Ερ:  Δεν είχε ξεκινήσει καλά και η ομάδα σου, η Δόξα Θεολόγου.

Απ: Προλάβαμε να κάνουμε την προετοιμασία αλλά ξεκινήσαμε με… ένα δελτίο. Είχαμε μόνο ένα δελτίο και ένα άλλο παιδί που είχε να παίξει 5 χρόνια. Ξεκινήσαμε κάπως έτσι να φτιάξουμε την ομάδα. Εκεί που λέγαμε  ότι την στρώσαμε μας έφυγαν τρεις παίκτες οι οποίοι ήταν και οι καλύτεροι.

Ο Κλάιντι που τον πήραμε από τον Άγιο Ανδρέα, ήταν δικό μας. Ο Μερακλής με εμπειρίες σε επίπεδο Δ` και Γ` Εθνικής και ο Ανθουλάκης ο οποίος πέρυσι έπαιζε στη Γ` Εθνική. Δημιουργήθηκε πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Βέβαια αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, ήταν σίγουρο ότι θα κάναμε μεταγραφές. Αυτός ήταν ο σκοπός της διοίκησης. Το πρόβλημα που είχαμε ήταν στους μικρούς αλλά μπορέσαμε και το καλύψαμε.

Προλάβαμε και αποκτήσαμε τον Νεκτάριο Νομικό από την ΑΕΚ  Καβάλας  ο οποίος είναι ένας πολύ καλός παίκτης αλλά δεν προλάβαμε να παίξουμε.

Ερ: Φαινόταν κάποιο φαβορί κατά την γνώμη σου;

Απ: Φαβορί έτσι όπως ξεκίνησε το πρωτάθλημα, φαινόταν ο Βύρωνας. Ομάδα πλήρης με παίκτες ποιοτικούς. Πιστεύω ότι αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα ο Βύρωνας θα άλλαζε κατηγορία.  Αν και στην αρχή πίστευα ότι ο Ορφέας θα έχει τον πρώτο λόγο.

Το ματς όμως που είδα στους Αντιφιλίππους, φάνηκε ότι ο Βύρωνας ήταν καλύτερος. Φυσικά με τρεις αγωνιστικές δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος για κάτι.

Ερ: Τι εύχεται ο Μπάμπης Πανταζίδης για την όλη αυτή κατάσταση που ζούμε;

Απ: Εύχομαι να το ξεπεράσουμε πολύ γρήγορα και να ξαναβρεθούμε στα γήπεδα. Η ζωή μας είναι το γήπεδο. Είναι πολλά παιδιά που τα βλέπω και στεναχωριούνται που δεν μπορούν να μπουν στο γήπεδο.

Όσο πιο γρήγορα εύχομαι να γλυτώσει ο κόσμος από αυτό το πράγμα.

Διαβάστε επίσης