Μπρος click away και πίσω … lockdown !

 Μπρος click away και πίσω … lockdown !

Τελικά η απόφαση της κυβέρνησης για φέτος τα Χριστούγεννα είναι ότι το lockdown θα είναι το μόνιμο αξεσουάρ της περιόδου αφού δεν έρχεται η πολυπόθητη άρση του.

Το προσπαθήσανε , το παλέψανε αλλά δεν τα καταφέρανε γιατί δεν το επέτρεψε το γενικότερο περιβάλλον και το επιδημιολογικό φορτίο που δεν λέει να μειωθεί.

Είναι  ακόμα πολλά τα κρούσματα , είναι ακόμα και σήμερα πολλές οι καθημερινές εισαγωγές στα Νοσοκομεία και κυρίως παραμένει μεγάλος ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Αυτά τα νούμερα πολύ απλά διατηρούν το lockdown του Νοέμβρη και μεταθέτουν όλες τις ελπίδες μας για χαλάρωση των μέτρων στις 7 του Γενάρη.

Οι επιστήμονες δεν θέλουν να ρισκάρουν και να ανοίξουν την οικονομία γιατί αν αυτή η απόφαση προκαλέσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας η κατάσταση είναι πολύ πιθανό να είναι μη αναστρέψιμη.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η μόνη σωτηρία είναι οι εμβολιασμοί που στην χώρα μας θα ξεκινήσουν με το νέο έτος.

Το θέμα είναι ότι και ο Γενάρης φαίνεται ότι θα είναι ένας δύσκολος μήνας γιατί ο Γενάρης παραδοσιακά είναι ο μήνας που και οι εποχικές ιώσεις θερίζουν.

Μέχρι σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τον κορωνοϊό.

Καταλαβαίνετε τι θα γίνει τον επόμενο μήνα όταν στο παιχνίδι θα μπούνε και οι εποχικές ιώσεις.

 

Τελικά η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. αποδείχθηκε μικρότερη των περιστάσεων και πολύ απλά αποδείχθηκε ότι οι εταίροι μας υπολογίζουν περισσότερο την Τουρκία από την Ελλάδα αφού οι κυρώσεις που μας είχανε υποσχεθεί μετατίθενται για τον Μάρτιο του 21 με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχουν ομαλοποιηθεί οι σχέσεις των δύο χωρών.

Με την απόφαση αυτή απλά η Ευρώπη θέλει να δώσει και άλλο χρόνο στον Ερντογάν να πετύχει μέσα από την ασφυκτική αυτή πίεση προς την χώρα μας τους στόχους του που είναι γνωστοί.

Όλοι γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από αυτή την επιθετική στάση της γείτονας χώρας.

Το θέμα είναι ότι ενώ και σε αυτή την περίπτωση το δίκιο είναι με το μέρος της χώρας μας η Ε.Ε. μας αφήνει για άλλη μια φορά να το διεκδικήσουμε μόνοι μας.

Τα προηγούμενα δέκα χρόνια όλη η Ένωση είχε σταθεί απέναντι μας προκειμένου  η χώρα μας να ολοκληρώσει την δημοσιονομική της προσαρμογή με όλες τις γνωστές συνέπειες και σήμερα συμβαίνει περίπου το ίδιο για ένα άλλο θέμα.

Η αλληλεγγύη των εταίρων μας τσακίζει κόκκαλα.

 

Φαίνεται ότι αυτή την εβδομάδα θα περιοριστούν τα φαινόμενα αλλά η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αυτή είναι μία καλή είδηση γιατί όπως καταλαβαίνετε αν φύγει και ο Δεκέμβρης με αυτές τις Φθινοπωρινές θερμοκρασίες μας μένει ένας Γενάρη και ένας Φλεβάρης που πάντα βρίσκει τον τρόπο και κλείνει το μάτι στην άνοιξη.

 

Το click away δεν πρόκειται να βοηθήσει την αγορά γιατί δεν υπάρχει η υποδομή αφού απαραίτητη προϋπόθεση για να δουλέψει αυτό το μοντέλο είναι να έχουν όλες οι επιχειρήσεις e- shop.

Όσες δεν έχουν το click away γίνεται click louketo !

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή εβομάδα με καλύτερο καιρό όπως όλα δείχνουν και υποχώρηση των φαινομένων.

Μακάρι γιατί τώρα έχουμε ανάγκη τον ήλιο περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης