• 20 Απριλίου 2024,

Μυρτώ Σταμπουλίδου στους 93,7: « Υπάρχει μέλλον στο γυναικείο μπάσκετ της Καβάλας»

 Μυρτώ Σταμπουλίδου στους 93,7: « Υπάρχει μέλλον στο γυναικείο μπάσκετ της Καβάλας»

Συνέντευξη στους 93,7 παραχώρησε η Μυρτώ Σταμπουλίδου(από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων χρόνων που ανέδειξε η Καβάλα)  που αναφέρθηκε στην τωρινή κατάσταση του Καβαλιώτικου Μπάσκετ σε επίπεδο γυναικών και τμημάτων υποδομής ενώ μίλησε και για το τι συνάντησε στο Γερμανικό Μπάσκετ όπου αγωνίστηκε σε σχέση με τα δεδομένα που υπάρχουν στα Ελληνικά πρωταθλήματα.  Επίσης δεν παρέλειψε να συγχαρεί τη Λυδία Τσακαλίδου για την επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Νεανίδων Τραμπολίνο στο Αζερμπαϊτζάν αφού και η ίδια ξεκίνησε από το ίδιο άθλημα.

Αναλυτικά.

Για τη φετινή προσπάθεια των Κορασίδων της Ενωσης αλλά και των Νεανίδων των Πανθήρων : « Άργησε να βγει μια καλή φουρνιά.  Γίνεται τώρα μια καλή προσπάθεια από την Ενωση αλλά και από τον Αστέρα και τους Πάνθηρες.  Κάποια κορίτσια απ` αυτά τα αντιμετώπισα στο πρωτάθλημα γυναικών με τον Αστέρα όπου κατέβηκα φέτος αλλά όχι από την αρχή του πρωταθλήματος.   Με ξεχνάμε και τις νεάνιδες των Πανθήρων.

Οι προσπάθειες όλων των ομάδων της Καβάλας είναι αξιόλογες.  Θέλουν στήριξη οι παράγοντες να μην είναι μόνο να κουβαλάει όλο το βάρος. Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια και οι γονείς που βρίσκονται δίπλα στα κορίτσια. Γενικά φαίνεται ότι υπάρχει μέλλον»

Για το αν σε επίπεδο γυναικών, είχαν μια ομάδα από κοινού ο Αστέρας, η Ενωση και οι Πάνθηρες που θα μπορούσε να σταθεί σε υψηλό επίπεδο « : Σαφώς θα μπορούσε να γίνει κάτι. Δε μπορούμε να το αποκλείσουμε. Το θέμα είναι καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι υπεύθυνοι, να τα βάλουνε κάτω και να συμφωνήσουν.  Να δουν τι καλύτερο υπάρχει και να γίνει μια ομάδα που θα προβάλει την Καβάλα σε επίπεδο γυναικείου μπάσκετ.

Αυτό θα μας έκανε περισσότερο δυνατούς.  Θα ακουγόταν περισσότερο και το Επαρχιακό Μπάσκετ.  Αρκετές παίκτριες μάλιστα αφήνουν τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και επιστρέφουν στην Επαρχία.   Το μεγάλο σωματείο έχει τα υπέρ και τα κατά.  Σου δίνει κύρος και μια Επαρχιακή ομάδα που παίζει σε μεγάλη κατηγορία.

Ανεβαίνεις και εσύ μαζί με την ομάδα».

Για τη σύγκριση ανάμεσα στο μπάσκετ του εξωτερικού(αγωνίστηκε στη Γερμανία) με το Ελληνικό: « Υπάρχουν τα συν και τα πλην. Εγώ αγωνίστηκα στα Χαϊδελβέργη(Α2 Γερμανίας) όπου όλα τα γήπεδα στο νότιο όμιλο ήταν πολύ μικρά.  Αυτό μου φάνηκε πολύ περίεργο γιατί είχα συνηθίσει σε μεγάλα γήπεδα ακόμη και αυτό της Καβάλας.  Εκεί όμως υπάρχει συνέπεια στο οικονομικό. Από τη στιγμή που υπογράφεις συμβόλαιο, τα χρήματα δεν αργούν ούτε μια μέρα σε όλους, σε προπονητή και παίκτριες. Δεν υπάρχουν άτομα που δεν κατεβαίνουν στις προπονήσεις έχοντας παράπονα για το οικονομικό. Εδώ στην Ελλάδα το αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα».

Για το αν μονιμοποιηθεί μπασκετικά στην Καβάλα: «Πέρσι είχα μια πολύ καλή χρονιά με τον ΠΑΟΚ στην Α1 και υπήρχαν αρκετές προτάσεις για να συνεχίσω.  Απλά λόγω του επαγγέλματος  μου που ήμουν σε φουλ σεζόν μέχρι τον Σεπτέμβριο, δε μπόρεσα να κάνω κάτι με το μπάσκετ. Πήγαν πίσω τα πράγματα με αποτέλεσμα να γυρίσω στην Καβάλα και στον Αστέρα.  Κάνω προπονήσεις στον ΠΑΟΚ όπου έχω πολύ καλές σχέσεις με τον προπονητή και τα κορίτσια ενώ ήρθα στην Καβάλα για να βοηθήσω τον Αστέρα. Από εδώ και πέρα δεν ξέρω τι θα γίνει. Θα εξαρτηθεί πάλι από τη δουλειά μου. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Πρέπει να συνδυάσω τη δουλειά μου με το μπάσκετ».

Διαβάστε επίσης