• 17 Μαΐου 2024,

Ν. Καβάλας: Αυτό είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα

 Ν. Καβάλας: Αυτό είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα

Περεταίρω επιδείνωση αναμένεται να παροτσιάσει ο καιρός τις επόμενες 2 μέρες, με βελτίωση όμως την ημέρα του Πάσχα.

Η μεταβολή θα έχει έντονο φθινοπωρινό στοιχείο με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικότερα, αύριο τις πρωινές-πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ένα πέρασμα βροχής από τα δυτικά που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές του νομού.

Κατά το πέρασμα υπάρχει πιθανότητα για εξάρσεις έντονης βροχής και τοπική ηλεκτρική δραστηριότητα, ενώ μικρή πιθανότητα υπάρχει τοπικά για χαλαζόπτωση μικρού-μεσαίου μεγέθους. Έπειτα, αναμένεται βελτίωση του καιρού με πιθανότητα μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες για πρόσκαιρες τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στα ορεινά και κοντά σε αυτά.

Η θερμοκρασία σε πτώση. Το Μεγάλο Σάββατο, αναμένονται κατά τις πρωινές ώρες βροχές ασθενούς-μέτριας έντασης στο σύνολο του νομού. Στην συνέχεια αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού με τις βροχές να αποκτούν όλο και πιο τοπικό-πρόσκαιρο και ασθενή χαρακτήρα και μέχρι αργά το απόγευμα θα έχουν σταματήσει τελείως.

Η θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω πτώση (μικρή πιθανότητα χιονόπτωσης στην κορυφή του Παγγαίου, μεγαλύτερη στα ορεινά της Δράμας). Την Κυριακή του Πάσχα βελτιωμένος καιρός. Αίθριος με τοπικές νεφώσεις κατά τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες, πολύ μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά τις ώρες αυτές. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα παραμείνει όμως σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Διαβάστε επίσης