• 25 Απριλίου 2024,

Ν. Καβάλας: Μεταβολή του καιρού με βροχές και ενισχυμένους ανέμους

 Ν. Καβάλας: Μεταβολή του καιρού με βροχές και ενισχυμένους ανέμους

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την ενίσχυση των ανέμων που παράλληλα θα αποκτήσουν νότιες διευθύνσεις.

Για ενημέρωση με βάση όλα τα τελευταία δεδομένα μπείτε στο www.meteokav.gr. Αναλυτικότερα, από τις 20:00- 21:00 περίπου και μετά κι από τα δυτικά του νομού θα αρχίσουν να εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές ασθενείς βροχές οι οποίες σταδιακά θα αρχίσουν να επηρεάζουν περιοχές στο σύνολο του νομού και να αποκτούν μέτρια ένταση.

Τοπικά τα φαινόμενα θα έχουν διάρκεια ενώ προς τα μεσάνυχτα και μετά θα παρατηρούνται τοπικά και πρόσκαιρα και έντονα φαινόμενα. Η μεγαλύτερη πιθανότητα για τα παραπάνω εντοπίζεται στα ορεινά του νομού, σε πεδινές περιοχές γύρω από τα ορεινά και στα βόρεια πεδινά τμήματα του νομού.

Στην συνέχεια (μέσα στο διάστημα 01:30-03:30 περίπου) αναμένεται ένα σύντομο γενικευμένο πέρασμα βροχών από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειανατολικα του νομού που θα επηρεάσει πολλές περιοχές του νομού. Τέλος, υπάρχει μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.

Έπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση με τα φαινόμενα να αποκτούν πιο ασθενή και τοπικό χαρακτήρα. Από το ξημέρωμα και μετά τα οποία εναπομειναντα τοπικά φαινόμενα θα περιορίστουν γρήγορα στα ανατολικοτερα τμήματα του νομού.

Μέσα στην Τετάρτη οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες και μέχρι πριν το απόγευμα υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι καθώς οδεύουμε προς τα μεσάνυχτα θα στραφούν σταδιακά σε νοτιάδες. Κι έτσι από τα μεσάνυχτα και μέχρι το ξημέρωμα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ στα ηπειρωτικά 4-6 μποφόρ στα παράκτια και ορεινά.

Τοπικά αναμένονται ριπές έως και 7 μποφόρ σε ορεινά, παράκτια τμήματα και πεδινα με ορεινούς όγκους νότια τους και έως 8 μποφόρ στην Θάσο. Μετά το ξημέρωμα οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενησουν και θα αποκτούν μεταβλητές διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση εώς προς τις μέγιστες τιμές ενώ την Πέμπτη θα παρουσιάσει σημαντική πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές πλησιάζοντας τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr.

Διαβάστε επίσης