• 2 Ιουνίου 2024,

Ν. Καβάλας: Σύντομη μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

 Ν. Καβάλας: Σύντομη μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας και σύντομες τοπικές βροχές.

Αρχικά, κατά τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα τοπικών βροχών. Τα φαινόμενα θα έχουν λίγο παραπάνω έμφαση σε ορεινές περιοχές και γύρω από αυτές και στα νοτιότερα τμήματα του νομού. Ταυτόχρονα, οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ ελαφρώς ισχυρότεροι στη Θάσο. Έπειτα, τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν.

Στην συνέχεια, κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου από τα βορειανατολικά του νομού και σταδιακά στο σύνολο του θα εκδηλώνονται βροχές ασθενούς-μέτριας έντασης κατά κανόνα. Τα φαινόμενα θα έχουν λίγο παραπάνω έμφαση στην Θάσο (στο βορειανατολικό κομμάτι του νησιού κατά κανόνα) και στα ορεινά και γύρω από αυτά.

Έπειτα, κι από τα ανατολικά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση και μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει στο σύνολο του νομού. Ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας θα υπάρξουν και τοπικά ανοίγματα στον καιρό.

Από την Κυριακή και μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο καιρός θα είναι κατά αίθριος με τοπικές νεφώσεις, ενώ μέσα στην επόμενη βδομάδα υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία αύριο θα παρουσιάσει πτώση κυρίως έως προς τις μέγιστες τιμές . Την Κυριακή θα υπάρξει περεταίρω πτώση εώς προς τις ελάχιστες τιμές κυρίως στα ηπειρωτικά και ορεινά τμήματα. Την Δευτέρα και την Τρίτη θα υπάρξει άνοδος έως προς τις μέγιστες τιμές όμως η ελάχιστες θα μείνουν αμετάβλητες ιδίως στα ηπειρωτικά.

Τέλος, να αναφερθεί ότι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των βουνών της Ανατολικής Μακεδονίας. Ανάλυση νεότερων δεδομένων αλλά και εξακρίβωση των πιθανοτήτων σχηματισμού ομίχλης κάθε μέρα θα υπάρχει εντός του www.meteokav.gr.

Διαβάστε επίσης