«Να δώσουμε αγώνα μαζί για να μην κλείσουν τα καταστήματα της Πειραιώς σε Καβάλα- Νέα Πέραμο»

 «Να δώσουμε αγώνα μαζί για να μην κλείσουν τα καταστήματα της Πειραιώς σε Καβάλα- Νέα Πέραμο»

Ο κ. Μανώλης Μπεμπένης είναι πρόεδρος Συλλόγου των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς.

Αυτός υπογράφει το δελτίο τύπου της Τετάρτης (προχθές) με το οποίο γίνεται προειδοποίηση στους Καβαλιώτες για ενδεχόμενο κλείσιμο του καταστήματος της τράπεζας στην οδό Βενιζέλου στην Καβάλα αλλά και στη Νέα Πέραμο.

Χθες ο Μανώλης Μπεμπένης μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής και ουσιαστικά επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του δελτίου τύπου. Κάλεσε τους καβαλιώτες δια των φορέων- εκπροσώπων και βουλευτών τους να αγωνιστούν για να αποτραπεί το κλείσιμο και των δύο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με την εκτίμηση του είναι μία απόφαση που η τράπεζα θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Μπεμπένης μεταξύ άλλων είπε:

«Ως σύλλογος έχουμε πληροφόρηση εκ των έσω. Κάνουμε λοιπόν την εκτίμηση ότι μέσα σε επόμενους έναν με δύο μήνες θα ανακοινωθεί ότι η τράπεζα θα κλείσει τα καταστήματα της στην Καβάλα στην οδό Βενιζέλου και στη Νέα Πέραμο. Ενημερώνουμε σχετικά τις τοπικές κοινωνίες.

Μπορούμε να δώσουμε και πρέπει να δώσουμε μαζί αγώνα να κρατήσουμε τα καταστήματα ανοιχτά. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτές οι κινητοποιήσεις είχαν αποτέλεσμα. Κατά την εκτίμηση μας η πρόταση για να κλείσουν τα καταστήματα προέρχεται από τον περιφερειακό διευθυντή που προφανώς κάνει τη συγκεκριμένη εισήγηση.

Ο περιφερειακός διευθυντής για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη της τράπεζας βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη».

Η κυβέρνηση είπε ο κ. Μπεμπένης μπορεί να επηρεάσει την τράπεζα να μην κλείσει τα καταστήματα της. Για την τράπεζα είπε επίσης ότι με βίαιες ενέργειες της προχωρά στη συρρίκνωση του δικτύου της σε όλη την Ελλάδα.


Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Περάμου κ. Ζουμπλιός, σχετικά με το ενδεχόμενο η τράπεζα να κλείσει το κατάστημα της στην περιοχή, έστειλε προς την τράπεζα επιστολή με το εξής περιεχόμενο:

«Διαβάζουμε στον τοπικό τύπο άρθρα περί φημολογίας κλεισίματος του καταστήματος που βρίσκεται στην Ν.Πέραμο Δήμου Παγγαίου Καβάλας και που εξυπηρετεί την Δ.Ε.Ελευθερών/Πιερέων/Ορφανού,στο σύνολο 21 κοινότητες με χιλιάδες αγρότες και 100δες επαγγελματίες και ανάμεσα σε αυτές τις κοινότητες την Ν.Πέραμο/Ηρακλείτσα/Παραλία Οφρυνίου που είναι τουριστικός προορισμός χιλιάδων επισκεπτών το καλοκαίρι.

Θα ήθελα να ενημερωθώ αν ευσταθεί η φημολογία περί κλεισίματος του καταστήματος,κάτι το οποίο ακόμα και σαν φήμη δημιουργεί πρόβλημα, πόσο μάλλον εάν ισχύσει κάτι τέτοιο. Θα περιμένω νέα σας».

Διαβάστε επίσης