• 26 Απριλίου 2024,

Να εγκριθούν τα ΣΑΤΑΜΕ ζητά ο Κωστής Σιμιτσής

 Να εγκριθούν τα ΣΑΤΑΜΕ ζητά ο Κωστής Σιμιτσής

Όπως τόνισε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έτσι και σε δημόσιες δηλώσεις του ο πρώην δήμαρχος Καβάλας και υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Κωστής Σιμιτσής έθεσε θέμα έγκρισης των Σχεδίων Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης, των γνωστών ΣΑΤΑΜΕ.

Τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Σιμιτσής επανάφερε το θέμα στην επικαιρότητα, υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχουν εγκεκριμένα ΣΑΤΑΜΕ που θα αναφέρουν τι ακριβώς θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση ατυχήματος. Εμείς φταίμε, είπε γενικότερα, για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εγκεκριμένα ΣΑΤΑΜΕ. Φταίει όμως και το υπουργείο, παρατήρησε ο κ. Σιμιτσής μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ. Τα συγκεκριμένα σχέδια είχαν υποβληθεί το 2011 κι έκτοτε δεν έχουν εγκριθεί.

Αναφορικά με το τι θα πρέπει να γίνει στο εξής, ο Κωστής Σιμιτσής πρότεινε γρήγορη δράση από την περιφέρεια ΑΜΘ και την περιφερειακή ενότητα Καβάλας. πρότεινε τα συγκεκριμένα θέματα να επισπευστούν στην Αθήνα, προκειμένου να εγκριθούν τα ΣΑΤΑΜΕ που υπάρχουν αλλά δεν εξασφάλισαν την έγκριση του υπουργείου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης