«Να φύγει ο ιός, να έρθουν οι δραστηριότητες του συλλόγου» (φωτογραφίες)

 «Να φύγει ο ιός, να έρθουν οι δραστηριότητες του συλλόγου» (φωτογραφίες)

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας είναι ένας ακόμη τοπικός σύλλογος που προσπαθεί να επανέλθει μετά από την ταλαιπωρία του λόγω των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Όπως κι άλλη φορά σημειώσαμε η τήρηση των μέτρων ήταν καταλυτική κι έτσι ο σύλλογος δεν είχε καθόλου δραστηριότητες.

Ειδικά τον προηγούμενο Χειμώνα και όχι μόνο. Η καλύτερη ευκαιρία για να επανέλθει ο σύλλογος δόθηκε την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη, παραμονή της γιορτής της Αγίας Σοφίας –Πίστεως- Ελπίδος και Αγάπης. Πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θεί κήρυγμα στη μικρή εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Σοφία.

Δίπλα στο εντευκτήριο του ομίλου. Όλα αυτά εντός του περιαστικού δάσους της Καβάλας. Λόγω της κατάστασης χθες – ανήμερα της γιορτής- δεν τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία. Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Με την ευκαιρία και μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό ο πρόεδρος του ομίλου Χαράλαμπος Χαϊνάς αναφέρθηκε στη νέα φυσιολατρική χρονιά γνωστοποιώντας δύο βασικές εκδηλώσεις. Την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και την εκδρομή σε περιοχή κοντά στην Καβάλα, στο γειτονικό νομό της Δράμας. Ο πολύς κόσμος που ανέβηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας τήρησε τα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού.

Ο σύλλογος είχε προετοιμάσει κατάλληλα τον χώρο. Ο Εσπερινός έγινε στο μικρό προαύλιο της εκκλησίας όπου παντού υπήρχαν ανακοινώσεις για την τήρηση των αποστάσεων. Οι επισκέπτες και τα μέλη του ομίλου φορούσαν οι περισσότεροι μάσκα ενώ στο χώρο υπήρχε σε πολλά σημεία το απαραίτητο αντισηπτικό. Τον πανηγυρικό Εσπερινό παρακολούθησε ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς.

Με την ευκαιρία διαπιστώσαμε ότι ο δρόμος προς το εντευκτήριο (από τον Άγιο Σίλα) και την εκκλησία του φυσιολατρικού ομίλου που ήταν σε κακή κατάσταση, έγινε ακόμη πιο επικίνδυνος λόγω των πρόσφατων  έντονων φαινομένων. Παρόλα αυτά μοιάζει πολύ δύσκολο να βρεθούν χρήματα για να επανέλθει σε μία κατάσταση ασφάλειας.

Μετά τον πανηγυρικό Εσπερινό τον οποίο τέλεσε ο αρχιμανδρίτης πατέρας Παύλος (ευχήθηκε μάλιστα να φύγει ο ιός και να επανέλθουν οι δραστηριότητες του συλλόγου) προς τους παρευρισκόμενους μίλησε ο πρόεδρος του Ομίλου και είπε τα εξής:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι. Καλώς ανταμώσαμε. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φυσιολατρικού Ομίλου σας καλωσορίζει στο εντευκτήριο του.

Με τη βοήθεια του Θεού, των Πατέρων της εκκλησίας και τη δική σας, γιορτάζουμε και φέτος την προστάτιδα μας Αγία Σοφία και τις θυγατέρες της Πίστη- Αγάπη και Ελπίδα. Γιορτή με δύσκολες συνθήκες, με πρωτόκολλα υγείας, με αποστάσεις, με μάσκες και άλλα. Παρόλες τις δυσκολίες, οπλισμένοι με πίστη και ελπίδα για το μέλλον συνεχίζουμε τη νέα φυσιολατρική χρονιά. Αναγγέλλουμε τις εκλογές του ομίλου την Τετάρτη 6 Οκτώβρη.

Οι εκλογές και φέτος θα γίνουν στο γραφείο του ομίλου 9 το πρωί με 7 το απόγευμα. Όλη την ημέρα. Το γραφείο θα είναι ανοιχτό για να ψηφίσουν τα μέλη με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό. Θα ειδοποιηθούν όλα τα μέλη τηλεφωνικώς για την υπενθύμιση της ημερομηνίας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν τις υποψηφιότητες τους μέχρι τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη ώρα 12:00 στο γραφείο του ομίλου. Θα γίνουν δημοσιεύσεις στις τοπικές εφημερίδες.

Για το φθινόπωρο προγραμματίζουμε μικρές ημερήσιες εκδρομές στα όμορφα χωριά και δάση της περιοχής. Στις 24 Οκτωβρίου ημερήσια εκδρομή στο σπήλαιο Αγγίτη Μααρά στη Δράμα και πεζοπορία και γεύμα στη γύρω περιοχή. Εις μνήμη του θανόντος επίτιμου προέδρου Σταύρου Υφαντίδη, ένα χρόνο μετά το θάνατο του. Θα ενημερωθούν τα μέλη για τις λεπτομέρειες και για τις υπόλοιπες εκδρομές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παύλο, τον πατέρα Νικόδημο για την τέλεση της γιορτής. Τους εκπροσώπους των φορέων και τον δεσμό τους των θεσμών της πόλης. Τους εκπροσώπους των πολιτιστικών και άλλων συλλόγων για τη συμμετοχή τους και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. Εύχομαι σε όλους υγεία, χρόνια πολλά, καλή φυσιολατρική χρονιά και του χρόνου όλοι παρόντες εδώ γεροί και δυνατοί».

Διαβάστε επίσης