• 24 Απριλίου 2024,

«Να μην γίνεται σύγκριση του Cosmopolis με το Park Food Festival»

 «Να μην γίνεται σύγκριση του Cosmopolis με το Park Food Festival»

Συνεχίστηκε χθες το πρωί μέσω της συχνότητας του ραδιοφώνου της Πρωινής η συζήτηση για το Φεστιβάλ Φαγητού που πραγματοποιήθηκε με αρκετά επεισοδιακό τρόπο στην Καβάλα από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή.

Πρώτη μίλησε η Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου.

Απέρριψε τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους τα περίπτερα στο Φεστιβάλ Φαγητού είναι ίδια με τα περίπτερα που θα υπάρξουν αυτήν την εβδομάδα στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου για το Φεστιβάλ Cosmopolis.

H κ. Iωσηφίδου επ’ αυτής της σύγκρισης είπε: «Το Φεστιβάλ Φαγητού ήταν μία καθαρά εμπορική δραστηριότητα κερδοσκοπικού χαρακτήρα ενώ το φεστιβάλ Cosmopolis δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ήταν υποχρέωση του ιδιώτη που διοργάνωσε το φεστιβάλ φαγητού να εκδώσει όλες τις προβλεπόμενες άδειες. Ήταν δική του η συγκεκριμένη ευθύνη.

Το Cosmopolis είναι ένα άλλο πράγμα. Για αυτό λοιπόν ζητώ να μη γίνονται συγκρίσεις του Φεστιβάλ Φαγητού με το φεστιβάλ Cosmopolis. Tα περίπτερα που υπάρχουν για το Cosmopolis έχουν όλες τις άδειες. Ακόμη και από την πολεοδομία. Kατά την άποψή μου το φεστιβάλ φαγητού έγινε με όρους αθέμιτου ανταγωνισμού».

Ο Λεωνίδας Παππάς που μίλησε στη συνέχεια επανέλαβε τις απόψεις που διατύπωσε με ανάρτησή του για το Φεστιβάλ Φαγητού, ανάρτηση του περασμένου Σαββάτου. Ζήτησε να υπάρχουν προληπτικές ενέργειες για να αποφεύγεται η άσχημη εικόνα που δημιουργήθηκε στο φεστιβάλ φαγητού. Εικόνες και καταστάσεις που όπως είπε δεν τιμούν κανέναν.

Ο Λεωνίδας Παππάς είπε ότι το φεστιβάλ φαγητού υπονομεύτηκε και «κυνηγήθηκε» ο διοργανωτής του. Από την άλλη πλευρά παρατήρησε ότι ο κόσμος το αγκάλιασε. Για αυτό το λόγο ζήτησε να γίνει θεσμός. Επέρριψε ευθύνες στο δήμο Καβάλας και στους φορείς της αγοράς χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ευθύνες να έχει και ο διοργανωτής.

Ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παππάς επανέλαβε ότι για το φεστιβάλ Φαγητού όλα πρέπει να είναι ξεκάθαρα ώστε να βγει ο «φερετζές» που υπάρχει. Παρατήρησε τέλος ότι ο διοργανωτής του γεγονότος αν και το φεστιβάλ συζητήθηκε αρκετές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, ποτέ δεν εμφανίστηκε σε συνεδρίαση για να υπερασπιστεί τη διοργάνωση και να παρουσιάσει τις δικές του απόψεις.

Διαβάστε επίσης