• 9 Μαΐου 2024,

Διαβουλεύσεις, φήμες και νέα μαγαζιά στην αγορά

 Διαβουλεύσεις, φήμες και νέα μαγαζιά στην αγορά

Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του Καλοκαιριού κι η αγορά της πόλης προσπαθεί να επωφεληθεί της τουριστικής κίνησης. Η οποία ακόμη κι αν δεν είναι αυξημένη (συγκρινόμενη με πέρσι) , σίγουρα είναι αξιοπρόσεκτη. Ως το τέλος του Καλοκαιριού ισχύει το θερινό ωράριο με επιπλέον λειτουργία της αγοράς απόγευμα και βράδυ Τρίτης- Πέμπτης και Παρασκευής.

Οι επαγγελματίες σε γενικές γραμμές εμφανίζονται «κουμπωμένοι» αλλά δεν βιάζονται να σκεφθούν το Φθινόπωρο, πολύ περισσότερο τον Χειμώνα. Στο κέντρο της πόλης ανακύπτουν ξαφνικά αρκετά ανοίκιαστα και άδεια καταστήματα, αρκετά από τα οποία βρίσκονται στην οδό Ομονοίας.

Η κινητικότητα στην αγορά δεν σταματά ποτέ αλλά τα ανοίκιαστα στην Ομόνοια (τόσα πολλά) στη μέση του Καλοκαιριού είχαν να εμφανιστούν αρκετά χρόνια. Παίζει ρόλο η τιμή του ενοικίου, αρκετές επιχειρήσεις μετακομίζουν αφού επιλέγουν εξίσου κεντρικά καταστήματα αλλά με μικρότερα ενοίκια. Αυτά που για τον ίδιο λόγο αδειάζουν, δεν νοικιάζονται εύκολα ή αμέσως.

Στον τομέα των «μεγάλων» υπάρχει μια ανεπίσημη κινητικότητα που ακόμη δεν κατέληξε σε συμφωνία, άρα και είδηση. Όπως γράψαμε πρόσφατα υπάρχει έρευνα από εταιρίες σούπερ μάρκετ που θέλουν να αυξήσουν την παρουσία τους στην Καβάλα. Οι διαπραγματεύσεις και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Τα περί «LC Waikiki» στο Εμπορικό Κέντρο (δίπλα στην πλατεία Καπνεργάτη) δείχνουν να υποχωρούν αφού όπως λέγεται η εταιρία συζητά και με άλλους. Αναφέρεται το σενάριο τελικά να προτιμήσουν το νέο εμπορικό κέντρο στο κεντρικό λιμάνι.

Το σούπερ μάρκετ Discount στην οδό Υψηλάντου βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης προκειμένου να πουλά έτοιμο φαγητό και πρωινό. Φημολογείται ακόμη και τελετή εγκαινίων σε αυτόν την ερχόμενη εβδομάδα. Σε εκκρεμότητα παραμένουν τα σχέδια που αφορούν την πρώην κλινική «Μητέρα» (οδός Ίωνος Δραγούμη) και το ακίνητο Αθανασίου στους πεζόδρομους. Λέγεται ότι όσοι θα μισθώσουν τα δύο ακίνητα επιμένουν και περιμένουν να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά προβλήματα.

Στο μεταξύ στον Άγιο Λουκά (απέναντι από το ΚΑΠΗ) λειτούργησε την προηγούμενη εβδομάδα κατάστημα «Σκλαρή», εκτός από γλυκά κτλ υπάρχει και προσφορά καφέ. Κατάστημα πρωινού λειτούργησε από το Il Forno στο γνωστό χώρο επί της διασταύρωσης Κουντουριώτου- Ερυθρού Σταυρού.

 

 

 

Διαβάστε επίσης