• 26 Απριλίου 2024,

Το πάρκο Φαλήρου επανέρχεται στην προηγούμενη του κατάσταση

 Το πάρκο Φαλήρου επανέρχεται στην προηγούμενη του κατάσταση

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής χωρίς περαιτέρω απρόοπτα το Φεστιβάλ Φαγητού (Park Food Festival) που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Φαλήρου από την Παρασκευή.

Η συζήτηση συνεχίζεται για το κατά πόσο η διοργάνωση υλοποιήθηκε σωστά. Είναι γνωστό ότι ελέγχθηκε,  με κυριότερα μετά τους ελέγχους γεγονότα τα πρόστιμα που επέβαλε η δημοτική αστυνομία. Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ ελέγχους έκανε και το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας,  με επικεφαλής τον κ. Λευθέρη Λαζαρίδη. Μετά από υπόδειξη του πάρθηκαν δείγματα των τροφίμων που διατίθονταν στο κοινό, προκειμένου να ελεγχθούν. Η ίδια υπηρεσία είδε με ικανοποίηση τις οδηγίες που έδωσε προς τους επαγγελματίες να τις ακολουθούν και να τηρούν όλα όσα έπρεπε.

Χθες το πρωί ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για να επανέλθει το πάρκο Φαλήρου στην προηγούμενή του κατάσταση.

Για αυτόν τον λόγο δούλεψαν κυρίως δημοτικοί υπάλληλοι που μεταξύ άλλων απομάκρυναν κολώνες φωτισμού που είχαν τοποθετηθεί επιπλέον των υφιστάμενων. Οι μεταλλικές κολώνες φωτισμού πρόκειται να μεταφερθούν στην Παναγία για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του φεστιβάλ Cosmopolis.

O ίδιος διοργανωτής που οργάνωσε το φεστιβάλ φαγητού ετοιμάζεται για το διήμερο φεστιβάλ μπύρας. 2 και 3 Αυγούστου που με τα ίδια πάνω-κάτω χαρακτηριστικά θέλει να πραγματοποιήσει σε τμήμα του κεντρικού λιμανιού, στο ύψος της κεντρικής πλατείας.  Είναι βέβαιο ότι ο διοργανωτής του φεστιβάλ φαγητού θα αναλάβει να πληρώσει στο Δήμο την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος τις ημέρες των γεγονότων αλλά και την κατανάλωση του νερού. Κάτι τέτοιο λένε από το Δημαρχείο προβλέπεται στη σύμβαση που υπέγραψε μαζί τους ο υπεύθυνος της εκδήλωσης.

*Από το Δήμο Καβάλας έγινε γνωστό χθες ότι η επιβολή προστίμων σε πάγκους του φεστιβάλ Φαγητού οριστικοποιήθηκε ενώ οι εκθέσεις θα πάρουν το δρόμο τους, σε επόμενες συναρμόδιες υπηρεσίες.

 

 

Διαβάστε επίσης