Ενημερωτικά σημειώματα για την ελεγχόμενη στάθμευση

 Ενημερωτικά σημειώματα για την ελεγχόμενη στάθμευση

Από χθες Δευτέρα εφαρμόζεται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Την εφαρμογή του μέτρου αναλαμβάνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι όπως αρκετές φορές πληροφορηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα δεν είναι αρκετοί. Η πρώτη μέρα της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης ήταν μέρα ενημέρωσης των οδηγών των αυτοκινήτων.

Σχεδόν κανείς από  αυτούς που στάθμευσαν- για παράδειγμα στην οδό Ομονοίας- δεν χρησιμοποίησε την κάρτα για την νόμιμη στάθμευση του αυτοκινήτου. Το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να βεβαιώσει παραβάσεις σε όλα τα παρκαρισμένα στην Ομόνοια αυτοκίνητα! Προτίμησε να ενημερώσει με έντυπα που μοίρασε στους οδηγούς.

Το κείμενο του εντύπου ήταν γραμμένο και στην αγγλική γλώσσα. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει φιλότιμη προσπάθεια το μέτρο να επανέλθει αλλά ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι.

Πρώτα πρώτα δεν υπάρχουν σχετικές πινακίδες όσο συχνά χρειάζεται στους δρόμους της ελεγχόμενης στάθμευσης. Οι πινακίδες θα παίξουν το ρόλο τους για την εφαρμογή του μέτρου. Θα κάνουν περισσότερο γνωστή την ελεγχόμενη στάθμευση. Τα σημεία πώλησης των καρτών είναι γνωστό ότι είναι λίγα. Υπάρχουν δηλαδή σοβαρά εμπόδια τα οποία θα πρέπει να λυθούν.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται μία γενικότερη κινητοποίηση του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει «ενημέρωση» των οδηγών μέσω των βεβαιώσεων παραβάσεων δηλαδή μέσω κλήσεων.

Το δεύτερο σενάριο των κλήσεων δεν το επιθυμεί η υπηρεσία,  η οποία καταβάλλει προσπάθεια να πληροφορήσει τους οδηγούς ότι  πλέον δεν μπορούν να παρκάρουν ελεύθερα και για πολλές ώρες στις θέσεις που επί σειρά μηνών ή και ετών χρησιμοποιούσαν.

Διαβάστε επίσης