Ναταλία Ευαγγελίδου στους 93,7: «Στόχος μου η Ολυμπιάδα, έρχομαι κάθε καλοκαίρι στην Καβάλα»     

 Ναταλία Ευαγγελίδου στους 93,7: «Στόχος μου η Ολυμπιάδα, έρχομαι κάθε καλοκαίρι στην Καβάλα»     

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε η Κύπρια πρωταθλήτρια στίβου με καταγωγή από τον Αμυγδαλεώνα, Ναταλία Ευαγγελίδου στους 93, 7 και στον Τάσο Πατσίδη.

Η 27χρονη Ναταλία αναφέρθηκε στους στόχους που έχει στη νέα αγωνιστική περίοδο του κλασσικού αθλητισμού ενώ θυμήθηκε και τα «Δαβιτζόγλεια» όπου είχε λάβει μέρος το 2017.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε :

Ερώτηση: Πες μας πως ξεκίνησες το κλασσικό αθλητισμό;

Απάντηση: Γεννήθηκα στην Κύπρο ενώ ο πατέρας μας έχει καταγωγή από τον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.  Με τον αθλητισμό ξεκίνησα σε ηλικία 10 ετών μετά από παρότρυνση του πατέρα μου από τις ακαδημίες του ΓΣΠ στη Λευκωσία.

Όταν τελείωσα το Πανεπιστήμιο αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο επαγγελματικά. Εδώ και 7 χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με το στίβο.

Ερώτηση: Έχεις συμμετοχή σε αγώνες στην Καβάλα;

Απάντηση:  Ναι βέβαια. Το 2017 συμμετείχα στο μίτινγκ «Δαβιτζόγλεια». Γενικά έρχομαι στην Καβάλα κάθε καλοκαίρι όταν τελειώνω τις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις.  Μου αρέσει να περνάω εκεί λίγο χρόνο με τους δικούς μου.

Στα «Δαβιτζόγλεια» το 2017 είχα πάρει την 1η θέση στα 1500. Τρέχω στα 800 και 1500 μέτρα. Φέτος αποφασίσαμε με τον προπονητή μου να εστιάσω στα 1500 μέτρα και να προσπαθήσω για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ερώτηση: Απ` ότι καταλαβαίνουμε η Ολυμπιάδα είναι ο βασικός και μεγάλος σου στόχος για φέτος;

Απάντηση: Ακριβώς. Είναι η εξασφάλιση της πρόκρισης για το Τόκιο. Από εκεί και πέρα έχουμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τέλος Αυγούστου στο Παρίσι. Δεν σταματάμε με την Ολυμπιάδα.

Ερώτηση: Πόσο μακριά η κοντά είσαι με το όριο για την Ολυμπιάδα;

Απάντηση: Όσο κοντά, τόσο μακριά. Το λέω αυτό γιατί το 2016 έχασα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο για πάρα πολύ λίγο. Δεν έχει σημασία το πόσο λίγο, σημασία έχει ότι δεν συμμετείχα. Πιστεύω ότι με σωστό προγραμματισμό και με την καλύτερη δυνατή προσπάθεια θα μπορέσω να συμμετέχω στο Τόκιο.

Ερώτηση: Έχεις στο πρόγραμμα σου να έρθεις πάλι στην Καβάλα και στα «Δαβιτζόγλεια»;

Απάντηση: Θα προσπαθήσω.  Δεν γνωρίζω πότε ακριβώς είναι. Αν βολέψει με τον προγραμματισμό μου, ναι θα το ήθελα.

Ερώτηση: Το επίπεδο του κλασσικού αθλητισμού στην Κύπρο πως είναι;

Απάντηση: Εγώ από πέρσι μένω μόνιμα στην Ελβετία όπου προπονούμαι στην πόλη Βιλ κοντά στη Ζυρίχη.  Προπονούμε με Ελβετό προπονητή και πλέον ανήκω σε σύλλογο της Ελβετίας.  Οσον αφορά το επίπεδο του κλασσικού αθλητισμού στην Κύπρο, θεωρώ ότι διανύουμε μια από τις καλύτερες περιόδους.

Στην προηγούμενη Ολυμπιάδα είχαμε 3 αθλητές σε τελικούς. Για το Τόκιο ήδη έχουν εξασφαλίσει το όριο 4 αθλητές. Εχουμε πολλές διακρίσεις σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Νιώθω τυχερή γιατί μέσα από τον αθλητισμό είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον κόσμο και πολλούς ανθρώπους. Αυτό είναι αξία ανεκτίμητη.

Ερώτηση: Παράλληλα με τον αθλητισμό, με τι άλλο ασχολείται η Ναταλία;

Απάντηση: Έχω τελειώσει κλασσική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο.  Έχω κάνει και μάστερ. Απλά τώρα είμαι αφοσιωμένη στον κλασσικό αθλητισμό οπότε δεν εξασκώ το επάγγελμα μου.

Ερώτηση: Και ο πατέρας σου ποδοσφαιριστής;

Απάντηση: Ναι ο πατέρας μου έπαιζε και ήταν πολύ καλό ποδοσφαιριστής στη Δόξα Αμυγδαλεώνα.

Ερώτηση: Σκέφτεσαι σε κάποια στιγμή να έρθεις στην Ελλάδα και να ενταχθείς σε κάποιο Ελληνικό σύλλογο;

Απάντηση: Δεν το έχω αυτό στο μυαλό μου. Τρέχω στους αγώνες του εξωτερικού και εκπροσωπώ την Κύπρο. Μάλλον δεν έχω σκοπό να το κάνω στο μέλλον. Όσο μπορώ θα έρχομαι στους αγώνες στην Καβάλα.

Ερώτηση: Ποιο είναι το πρότυπο σου, όσον αφορά τον κλασσικό αθλητισμό;

Απάντηση: Πρότυπο για μένα είναι ο κάθε αθλητής  ο οποίος αγωνίζεται για να πετύχεις τους στόχους του και δεν τα παρατάει. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Όποιος αθλητής δίνει το δικό του αγώνα για μένα είναι άξιος θαυμασμού.

Διαβάστε επίσης