Αύξηση 6,8% σημείωσαν τον Ιούνιο, σε σχέση με τον περσινό ίδιο μήνα, οι οικοδομικές άδειες στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Μόνο τον Ιούνιο ήταν 125.
Για το ίδιο διάστημα είναι η μεγαλύτερη αύξηση στις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας. Κι οφείλεται φυσικά στην οικοδομική δραστηριότητα κυρίως του Ν. Καβάλας. Η Στερεά Ελλάδα έχει αύξηση 59% κι η Κρήτη 38%. Αμέσως μετά -στην 3η θέση πανελληνίως- είναι η Ανατολική Μακεδονία Θράκη.
Ακόμη πιο μεγάλη είναι η αύξηση σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα των κτιρίων που κατασκευάζονται ή θα κατασκευαστούν. Αύξηση (στην ΑΜΘ) 75% περίπου συγκρινόμενη με τον Ιούνιο του 2024. Τα στοιχεία προέρχονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή κι ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Αν και υπάρχουν ανά Περιφέρεια, πίσω τους κρύβεται η οικοδομική δραστηριότητα στο Νομό μας.
Η αύξηση του 75% στα τετραγωνικά μέτρα των νέων οικοδομικών αδειών, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας. Προηγείται με αύξηση 143% η Στερεά Ελλάδα. Όλα αυτά τα νούμερα επιβεβαιώνουν την «έκρηξη» στην οικοδομή και για τουριστικούς λόγους. Στη Θάσο και στο χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας. Η εικόνα είναι ίδια κάθε μήνα, στις ανακοινώσεις της ΕΛ. ΣΤΑΤ.

