Νέα αίτηση ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο της επένδυσης στα Λουτρά Ελευθερών

 Νέα αίτηση ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο της επένδυσης στα Λουτρά Ελευθερών

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Δράκος έκανε -μιλώντας στην Πρωινή- απολογισμό της προχθεσινής επίσκεψής στο Νομό Καβάλας του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου.

Ο απολογισμός βοήθησε ώστε να πληροφορηθούμε ότι τελικά να υπάρξει είδηση σχετικά με τις συναντήσεις και τις επαφές του υπουργού. Η είδηση αφορά την επένδυση της οικογένειας Χαρακίδη στα Λουτρά των Ελεύθερων. Τι μάθαμε από τον Μπάμπη Δράκο, αν και πηγή είναι ο ίδιος ο υπουργός;

Αρκεί να θυμηθούμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν η πρόταση της επένδυσης στα Λουτρά, για ένταξη και χρηματοδότηση της από τον αναπτυξιακό νόμο, απορρίφθηκε για λόγους γραφειοκρατικούς. Η απόρριψη έγινε στις υπηρεσίες του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Καράογλου. Όσο ήταν την Τρίτη στην Καβάλα πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρεία Χαρακίδη επανήλθε με επανυποβολή αίτησης ένταξης της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο. Απέφυγε δηλαδή τη διαδικασία της αίτησης θεραπείας που είχε αρχικά ανακοινωθεί,  προτείνοντας την επένδυση της από μηδενική βάση. Ο κ. Καράογλου φέρεται να σχολίασε θετικά την εξέλιξη και το περιεχόμενο της νέας αίτησης, η οποία θα απαντηθεί από την επιτροπή του υπουργείου το αργότερο στο τέλος Ιουνίου. Νέα πάντως θα ξέρουμε νωρίτερα,  περίπου την Άνοιξη. Πριν ή μετά το Πάσχα.

Ο Μπάμπης Δράκος μίλησε και για άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοδεία του κ. Καράογλου.

Η οποία άρχισε στις 9 το πρωί της Τρίτης, αφορούσε τους δήμους Παγγαίου- Καβάλας και Νέστου και τελείωσε στις 9:30 το βράδυ της ίδιας μέρας.

Ο Θόδωρος Καράογλου υποσχέθηκε να επανέλθει γρήγορα στην περιοχή με επίσκεψη μιας ακόμη ημέρας αποκλειστικά για το νησί της Θάσου.

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής εκτιμά ότι η υπόσχεση θα τηρηθεί. Εξηγεί ότι η νομαρχιακή επιτροπή είχε συνεργασία με τον κ. Καράογλου για την κατάρτιση του προγράμματος την Τρίτη, το οποίο ενισχύθηκε με επιπλέον των αρχικών ραντεβού. Ειδικότερα ο Χαράλαμπος Δράκος είπε στην εφημερίδα μας: « Αν και το Υπουργείο δεν έχει πολλές αρμοδιότητες, είναι τέτοιος άνθρωπος ο κ. Καράογλου που μόλις ακούσει κάτι και μπορεί να βοηθήσει θα το κάνει. Θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις σε προβλήματα του τόπου.

Υπάρχει ας πούμε επιχείρηση που θέλει να κάνει επένδυση, δημιουργώντας θέσεις εργασίας αλλά ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από τη γραφειοκρατία.

Το Υπουργείο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην τουριστική προβολή. Ετοιμάζει δραστηριότητες σε όσους κινούνται στην Εγνατία οδό, για να ενημερώνονται τι μπορούν να επισκεφθούν στις περιοχές από τις οποίες διέρχονται. Ότι προβλήματα αναφέρθηκαν στον κ. Καράογλου από το Δήμαρχο Καβάλας Θεόδωρο Μουριάδη, υποσχέθηκε όλα να βοηθήσει να επιλυθούν».

Διαβάστε επίσης