• 19 Μαΐου 2024,

Νέα αναμονή για τη λύση στο ΒΙΟΠΑ

 Νέα αναμονή για τη λύση στο ΒΙΟΠΑ

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο συνάντηση του φορέα με θέμα τους ιδιοκτήτες διατηρητέων κτισμάτων στην Καβάλα. επί της ευκαιρίας οι δημοσιογράφοι ρώτησαν εκ νέου τον πρόεδρο Μάρκο Δέμπα σχετικά με τη συζήτηση που επρόκειτο να έχει νωρίτερα την τρέχουσα εβδομάδα για το Βιοτεχνικό Πάρκο με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο.

Ο κ. Δέμπας διευκρίνισε ότι τελικά η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και ήταν σύντομη. Προφανώς δεν υπάρχει ορίζοντας και λύση. Απλά πρόκειται για μια συζήτηση που συνεχίζεται, αν και τα βασικά σημεία της συμφωνίας Επιμελητηρίου και περιφέρειας έχουν αποσαφηνιστεί.

Σύμφωνα με τον Μάρκο Δέμπα τα κυριότερα ζητήματα δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί αναφορικά με την εξέλιξή τους. Τι θα συμβεί δηλαδή με τα χρέη, εάν θα υπάρξει αλλαγή των ποσοστών στην ανώνυμη εταιρεία του ΒΙΟΠΑ, όπου σήμερα μεγαλομέτοχος είναι η περιφέρεια. Ο κ. Δέμπας δήλωσε ότι μετά τη νέα συνάντησή του με τον κ. Μέτιο θα ακολουθήσει συνεργασία τεχνικών κλιμακίων, που θα εξετάσουν το θέμα των ποσοστών της ανώνυμης εταιρείας κυριότερα όμως το θέμα των χρεών.

Σε γενικές γραμμές, με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε ότι ο επιχειρηματικός φορέας είναι έτοιμος και συνεχίζει να περιμένει την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Διαβάστε επίσης