Νέα ανταπόκριση από τη Θάσο με τα ίδια θετικά σχόλια!

 Νέα ανταπόκριση από τη Θάσο με τα ίδια θετικά σχόλια!

Ο Νίκος Τσιλογιώργης βρίσκεται στο Θεολόγο.

Στην κατοικία του. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης σχολιάζει θετικά όσα βλέπει. Όσα συμβαίνουν από τουριστικής πλευράς στο νησί.

Η συνέντευξη

Ερ: Τελικά στη Θάσο άλλαξαν τα πράγματα. Κάθε μέρα είναι καλοκαιρινή. Τουριστική. Παλιά ήταν μόνο τον 15Αουγουστο, λίγο πριν και μετά.

Απ: Οι διακοπές του καλοκαιριού κρατούσαν περίπου 10 μέρες μετά τις 15 Αυγούστου. Με τις πρώτες βροχές άδειαζε η Θάσος. Τα τελευταία χρόνια έχουμε το αδιαχώρητο.  Φέτος ξεπέρασαν  κάθε προσδοκία οι τουριστικές αφίξεις. Αυτή τη στιγμή η Θάσος είναι γεμάτη. Επικρατεί το αδιαχώρητο. Το λέω αυτό γιατί κυκλοφορώ και στις παραλίες αλλά επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι γεμάτες μόνο οι παραλίες, είναι και τα χωριά. Ο Θεολόγος που φιλοξενούσε κόσμο μόνο τις απογευματινές ώρες, ιδιαίτερα το βράδυ όταν ερχόταν επισκέπτες στα καταστήματα εστίασης, τώρα όλη τη μέρα γίνεται χαμός. Όλη τη μέρα έχει πολύ μεγάλη κίνηση άρα πρέπει να προσέχουμε όσοι κινούνται στους δρόμους για να έχουμε όλοι καλές διακοπές.

Ερ: Φαίνεται ότι αντέχουν και οι υποδομές του νησιού; Μιλάμε για καταστάσεις πρωτόγνωρες.

Απ: Πρώτα απ` όλα θέλω να δώσω τα εύσημα και το κάνω με πολύ σκεπτικισμό και με πολύ προσοχή, στο Δήμο Θάσου για το θέμα της καθαριότητας. Η καθαριότητα είναι στα καλύτερα της σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Το άλλο έχει σχέση με τις αντοχές και τις υποδομές όπου βλέπω μέχρι τώρα και ενώ ήδη βρισκόμαστε στο πρώτο 10ημερο του Αυγούστου δηλαδή έχουμε διανύσει σχεδόν τα 2/3 της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού και οι αντοχές πραγματικά άντεξαν στη Θάσο, τόσο σε επίπεδο ύδρευσης όσο και σε αυτό της ηλεκτροδότησης. Δεν έχουμε διακοπές ρεύματος. Δεν έχουμε προβλήματα και αυτό το βλέπω ο ίδιος που πηγαινοέρχομαι από τις αρχές Ιουλίου από την Καβάλα στη Θάσο και αντίστροφα. Μιλάω και με τους επαγγελματίες, δεν γκρινιάζουν, δε δυσανασχετούν. Σκεφτείτε ένα μαγαζί να είναι 9-10 το βράδυ γεμάτο, ο κόσμος να τρώει και ξαφνικά να έχουμε διακοπή ρεύματος. Στο παρελθόν υπήρξαν τέτοια περιστατικά

Ερ: Στα λιμάνια έχουμε θέματα ή και εκεί η εξυπηρέτηση είναι καλή;

Απ: Αυτή τη στιγμή για τα 6 δρομολόγια που πραγματοποιούνται και δε μιλάμε για τη γραμμή της Κεραμωτής όπου εκεί υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα γιατί η κίνηση φέτος είναι τεράστια, οπότε κάποιες ημέρες της εβδομάδας δεν είναι όλα ρόδινα.

Επειδή χρησιμοποιώ τη γραμμή του Πρίνου βλέπω ότι τα πλοία φεύγουν γεμάτα. Ας το σκεφτούμε ξανά, ξεκινήσαμε με 5 δρομολόγια το καλοκαίρι στον Πρίνο και μια συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρεία διαπίστωσε ότι υπάρχει πολύ κίνηση και έβαλε και έκτο δρομολόγιο. Η σύνδεση με τον Πρίνο πρέπει να γίνει με πρόγραμμα, με κάποια τάξη και κυρίως να αναβαθμίσουμε λίγο τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ερ: Λέτε ότι κάθε χρόνο θα υπάρχει αυτή η τουριστική έκρηξη ή είναι τόσο μεγάλη λόγω της πανδημίας των δυο προηγούμενων ετών;

Απ: Οι ενδείξεις από το 2018-2019 φαινόταν ότι η Θάσος είναι ένας από τους σημαντικότερους  τουριστικούς προορισμούς για διακοπές, της πατρίδας μας.

Συνήθως αποκαλούσαμε τη Θάσο τη ναυαρχίδα του τουρισμού της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η Θάσος έχει τουριστική ανάπτυξη αυτή τη στιγμή, αντίστοιχη με αυτή που έχουν τα μεγάλα νησιά όπως η Μύκονος και  η Σαντορίνη. Θέλω να επισημάνω ότι έχει και μέλλον. Παλαιότερα κάναμε διαφήμιση του νησιού με προβολή σε τουριστικές εκθέσεις, ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι Πράκτορες όλοι συμμετείχαν σε αυτό. Τώρα πρέπει να σκεφτόμαστε και το ανάποδο δηλαδή να βάλουμε ένα όριο όπως κάνουν μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί μέχρι που μπορούμε να αντέξουμε. Δυστυχώς κάποιοι που δεν έχουν κλείσει καταλύματα αυτές τις μέρες θα μένουν στα αυτοκίνητα τους! Με τα ηλεκτρονικά μέσα, με το ίντερνετ και με το διαδίκτυο τώρα θα πρέπει κάποιος που ξεκινάει για να κάνει διακοπές σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στη Θάσο, να έχει εξασφαλίσει που θα μείνει.

Ερ: Μας περιγράφεται ένα καλοκαίρι στη Θάσο που δεν έχετε ξαναδεί; Είναι η πρώτη φορά με τόσο κόσμο;

Απ: Δεν το λέω μόνο εγώ. Φαίνεται καθαρά από μόνο του. Το λένε άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό.  Παλαιότερα θυμάμαι πριν  30-40-50 χρόνια, η τουριστική περίοδο στη Θάσο ήταν 30 με 40 ημέρες. Τώρα προσπαθούμε αυτό που γινόταν στην παλιά Ελλάδα δηλαδή η τουριστική κίνηση άρχιζε και τελείωνε με τις δυο Εθνικές γιορτές.

Σίγουρα τώρα πρέπει να γίνουν κάποια έργα υποδομής σε ότι έχει σχέση με τους βιολογικούς καθαρισμούς , με την καθαριότητα  να κοιτάξουμε λίγο τα ορεινά χωριά, τα οποία πρέπει να τα προσέξουμε ιδιαίτερα κτλ.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης