• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας

 Νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας

Φυσικά και βρισκόμαστε σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη περίοδο. Όχι πανδημίας και όχι επικινδυνότητας της νόσου.

Ωστόσο παρακολουθούμε τις εξελίξεις, διαπιστώνουμε και στο Ν. Καβάλας αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Είναι αυτά που προκύπτουν από τα ράπιντ τεστ των συνεργείων του ΕΟΔΥ. Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας δείχνουν ότι: Τα τεστ στο Αμφιθέατρο και στο ΚΥ Χρυσούπολης ήταν περίπου 150.

Στα επίπεδα, και λίγο μειωμένα, της προ προηγούμενης εβδομάδας. Τα κρούσματα από την άλλη πλευρά αυξήθηκαν. Από 18 σε 31! Τα 21 από αυτά εντοπίστηκαν στα τεστ της Χρυσούπολης. Που και αυτήν την εβδομάδα ήταν σαφώς περισσότερα σε σχέση με τα τεστ στο Αμφιθέατρο. Θετικοί βρέθηκαν άνδρες και γυναίκες. Μεσήλικες και ηλικιωμένοι.

Την ερχόμενη Παρασκευή και μετά από αρκετό καιρό συνεργείο του ΕΟΔΥ θα κάνει δωρεάν ράπιντ τεστ και στην Ελευθερούπολη (στο ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης). Στη Θάσο, στο Κ.Υ. Πρίνου ειδικότερα, τα τεστ δεν γίνονται λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτή η διαδικασία (σε Αμφιθέατρο και Κ.Υ. Χρυσούπολης) θα συνεχιστεί ως τον Νοέμβρη αφού τότε λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού που μετέχει στα συνεργεία.

Πιθανόν οι συμβάσεις να ανανεωθούν. Κανείς δεν το γνωρίζει συγκεκριμένα. Ίσως ακόμη και το κράτος δεν το ξέρει… Κάθε Πέμπτη τα δωρεάν ράπιντ τεστ είναι περισσότερα σε σχέση με τις άλλες μέρες της εβδομάδας. Αυτό οφείλεται στο ότι κάθε Πέμπτη κάνουν τεστ οι εργαζόμενοι σε μονάδες (δομές) υγείας του ιδιωτικού τομέα.

Από πλευράς της εμβολιαστικής διαδικασίας, αυτή συνεχίστηκε και στο Ν. Καβάλας. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μόνο ένα εμβόλιο. Της αναμνηστικής δόσης.

Διαβάστε επίσης