• 12 Μαΐου 2024,

Νέα δεδομένα για νήπια και προνήπια της ΠΕ Καβάλας

 Νέα δεδομένα για νήπια και προνήπια της ΠΕ Καβάλας

Νέα δεδομένα δημιουργούνται σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας σχετικά με τα νήπια και τα προνήπια, τα παιδιά δηλαδή που στο τέλος του έτους θα συμπληρώσουν τα τέσσερα χρόνια τους. Με δηλώσεις που παραχώρησαν χθες στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Απόστολος Μουμτζάκης και η πρόεδρος του νομικού προσώπου της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Μαρία Φρατζεσκάκη, περιέγραψαν το λόγο για τον οποίον εφαρμόζονται οι αλλαγές και το περιεχόμενό τους.

Τα νήπια και τα προνήπια θα είναι υποχρεωμένα από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να παρακολουθούν τα μαθήματα των δημόσιων νηπιαγωγείων, στα οποία οι εγγραφές θα αρχίσουν τον επόμενο μήνα. Όπως είπε η κ. Φρατζεσκάκη περίπου 250 παιδιά θα φύγουν από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και σημείωσε πως η διοίκηση δεν περίμενε να συμβεί άμεσα κάτι τέτοιο. Στο εξής οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα φιλοξενούν παιδιά μικρότερων ηλικιών, από 8 μηνών έως 3,5 ετών.

Ο Απόστολος Μουμτζάκης παρατήρησε ότι τα 84 νηπιαγωγεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα επιπλέον παιδιά σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Όπως εξήγησε, προηγήθηκε προετοιμασία από επιτροπή η οποία συνομίλησε και με τους δημάρχους. Τη διετή υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση των παιδιών ο κ. Μουμτζάκης τη χαρακτήρισε ως λογική. Το νηπιαγωγείο είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών, επεσήμανε ο κ. Μουμτζάκης, συμπλήρωσε ωστόσο ότι στις υφιστάμενες και στις έξι νέες αίθουσες υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Εννοούσε φυσικά τις δημοτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου να προετοιμασθούν οι χώροι οι οποίοι το Σεπτέμβριο θα φιλοξενήσουν περισσότερα νήπια και προνήπια. Ο κ. Μουμτζάκης εξέφρασε την προσδοκία του ότι όλα θα πάνε καλά.

Εντός των ημερών ανακοινώσεις για τη σημαντική αυτή αλλαγή θα πρέπει να αναμένονται και εκ μέρους της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας. Περισσότερο από όλους φαίνεται πως θορυβήθηκαν οι γονείς και οι κηδεμόνες αφού ήταν επαναπαυμένοι με τους άριστα λειτουργούντες δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Ωστόσο, όσα νήπια και προνήπια εμπίπτουν στις κατηγορίες του νέου νόμου, θα πρέπει το Σεπτέμβρη να προσέλθουν στα δημόσια νηπιαγωγεία. Η κατανομή των νηπίων και προνηπίων θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε σε όλα τα νηπιαγωγεία να φοιτήσει περίπου ο ίδιος αριθμός παιδιών.

Διαβάστε επίσης