Νέα διακοπή στις εξετάσεις απόκτησης διπλώματος οδήγησηςΟ σύλλογος εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών Καβάλας γνωστοποίησε χθες μια νέα εξέλιξη στην ταραχώδη υπόθεση των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Από τη Δευτέρα σταμάτησαν να πραγματοποιούνται στην Καβάλα οι εξετάσεις, αυτή τη φορά με ευθύνη του υπουργείου μεταφορών και υποδομών.

Ο σύλλογος επιρρίπτει στο ακέραιο την ευθύνη της εξέλιξης στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου, για το οποίο ενώ ζητήθηκε να δοθεί παράταση ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί.

Ως αποτέλεσμα, ειδικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν άμεσα κι έτσι να έχουν σταματήσει εκ νέου οι εξετάσεις ειδικότερα για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης επιβατικού αυτοκινήτου. Ο καβαλιώτικος σύλλογος ζητά παράταση στην εφαρμογή του νόμου, το υπουργείο αρνείται καθώς όπως εξηγεί προκειμένου να δοθούν πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης χρειάζεται και ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ωστόσο, προς γενική έκπληξη οι ασφαλιστικές εταιρείες που θα το χορηγήσουν δεν είναι έτοιμες ακόμη.

 

 

eXTReMe Tracker