Δύο ΕΠΑΛ σε προγράμματα του ΕΣΠΑ

 Δύο ΕΠΑΛ σε προγράμματα του ΕΣΠΑ

Δύο επαγγελματικά λύκεια της Καβάλας, το 1ο κα το 4ο εντάσσονται σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ συνεργαζόμενα με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών, το Μουσείο Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης Νόησης. Την πληροφορία επιβεβαίωσε χθες ο πρόεδρος της Ενιαίας Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πέτρος Πετρόπουλος.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ». Μάλιστα ο κ. Πετρόπουλος θα υπογράψεις τις επόμενες ημέρες τις σχετικές προγραμματικές συμβάσεις ανάμεσα στα δύο σχολεία και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται, ότι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος έκαστο σχολείο θα επωφεληθεί ποσού 2.500 ευρώ που είναι πιθανότερο να διατεθεί για την αγορά απαραίτητου εξοπλισμού.

Η πρωτοβουλία πάντως ανήκει στο υπουργείο παιδείας που ειδικά για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων δημιούργησε την προοπτική του ΕΣΠΑ, αρκεί κάθε επαγγελματικό λύκειο να συνεργάζεται με επιστημονικό φορέα ή με φορέα που υλοποιεί επιστημονική δραστηριότητα, όπως είναι και ο προαναφερόμενος φορέας της Θεσσαλονίκης.

 

 

Διαβάστε επίσης