• 19 Απριλίου 2024,

Συζήτηση για το κυκλοφοριακό με αφορμή της εκδήλωση Ποτόλια

 Συζήτηση για το κυκλοφοριακό με αφορμή της εκδήλωση Ποτόλια

Ολόκληρη συζήτηση εξελίχθηκε χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ σχετική με τα κυκλοφοριακά δεδομένα της Καβάλας και που είχε ως αφετηρία την εκδήλωση η οποία πραγματοποίησε για το ίδιο θέμα χθες το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Ποτόλιας.

Ο κ. Ποτόλιας οργάνωσε συγκεκριμένη εκδήλωση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας, ωστόσο νωρίτερα χθες το πρωί είχε δηλώσει από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ: «Ότι γίνεται έως τώρα δεν επιλύει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας. Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στηρίζονται στην κοινή λογική. Αφορούν στα εξής:

-Μέσα μαζικής μεταφοράς με φθηνό εισιτήριο για τους πολίτες. Ο κόσμος να μπορεί να εξυπηρετείται περιφερειακά σε υπηρεσίες και να μην κατεβαίνει για τις συναλλαγές του στο κέντρο της πόλης.

-Δημιουργία χώρων στάθμευσης κοντά στο κέντρο, αλλά όχι σ’ αυτό.

-Ολοκλήρωση του έργου της περιμετρικής».

Σύμφωνα με τον Χρήστο Ποτόλια η αστυνομία δεν μπορεί να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας μόνη της. Ο κ. Ποτόλιας χαρακτήρισε την υφιστάμενη κατάσταση ως «κυκλοφοριακή ζούγκλα».

Στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή μίλησε και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου, που παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη σύμπραξη και συνεννόηση μεταξύ της δημοτικής αστυνομίας και της τροχαίας. Παρά το ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, σημείωσε ο κ. Φιλόσογλου, καταγράφεται αύξηση και όχι μείωση των κλήσεων που βεβαιώνει η δημοτική αστυνομία τις οποίες και υπολόγισε 30 – 50 ημερησίως.

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο αρμόδιος της δημοτικής αστυνομίας, αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης. Παραδέχθηκε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την υπηρεσία ωστόσο εξήγησε ότι υπάρχουν πολλά θέματα, τα οποία δικαιολογούν το συμπέρασμά του. Ειδικότερα, για την επικρατούσα κατάσταση τις μεσημβρινές ώρες επί της οδού Ερυθρού Σταυρού (τμήμα ανόδου προς Φάληρο) ο Ηλίας Καλανταρίδης ισχυρίστηκε ότι η δημοτική αστυνομία είναι παρούσα όπου και όταν πρέπει, ωστόσο οι ενέργειές της δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο της ίδιας ραδιοφωνικής εκπομπής μίλησε και ο υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης που ζήτησε την επιτάχυνση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης. Διάφορα προβλήματα και ζητήματα είχαν την ευκαιρία να θέσουν οι ακροατές στη διάρκεια της ραδιοφωνικής συζητήσεως, με κυριότερο το γεγονός ότι στην οδό Ερυθρού Σταυρού εκτελέστηκε προσφάτως δημοτικό έργο ώστε να είναι ελεύθερες και οι δύο λωρίδες ανόδου προς το Φάληρο. Ωστόσο ποτέ δε συμβαίνει κάτι ανάλογο.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα της συζητήσεως, η δημοτικής αστυνομία και η τροχαία θα πρέπει να συνεννοούνται καλύτερα, κυρίως όμως θα πρέπει σε καθημερινή βάση να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους στο κέντρο της πόλης. Έτσι, η δράση του προσωπικού των δύο υπηρεσιών θα έχει καλύτερα και σημαντικότερα αποτελέσματα.

 

Διαβάστε επίσης