Νέα δωρεά μέσω του Ιατρικού Συλλόγου στο Νοσοκομείο Καβάλας

 Νέα δωρεά μέσω του Ιατρικού Συλλόγου στο Νοσοκομείο Καβάλας

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αναστασία Αντωνίου μίλησε στην εφημερίδα μας για τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού στο Νομό μας τις προηγούμενες μέρες. Ζήτησε – μία ακόμη φορά- να μην υπάρχει εφησυχασμός. Δήλωσε αντίθετη στα πανηγύρια. Η είδηση που προέκυψε είναι άλλη κι είναι ευχάριστη. Μέσω του Ιατρικού Συλλόγου θα προωθηθεί εντός των ημερών μία ακόμη δωρεά υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο.

Η συνέντευξη

Ερ: Κατέγραψε 14 κρούσματα κορωνοϊού ο νομός μας την προηγούμενη εβδομάδα. Το νούμερο είναι μεγάλο. Τι λέτε;

Απ: Το νούμερο μεγαλώνει. Μεγαλώνει, δεν σας κρύβω και η ανησυχία μας όσο δεν τηρούμε τα μέτρα ατομικής  προστασίας. Δυστυχώς επιβεβαιωμένα είναι 14 καινούρια κρούσματα αλλά ξέρουμε ότι κυκλοφορούν και πολλά ύποπτα. Απλά δεν επιβεβαιώθηκαν με την εξέταση, μέχρι τώρα. Θα είχαμε μια καλή εικόνα αν ξέραμε ποιος αριθμός τουριστών έχει φτάσει στην Περιφερειακή Ενότητα. Για να πούμε ότι στο 10% που έγινε ο δειγματοληπτικός έλεγχος τόσοι ήταν αρνητικοί και τόσοι θετικοί. Οπότε απ` ότι καταλαβαίνετε δεν είναι μόνο 14, είναι πολλοί περισσότεροι. Απλά δεν επιβεβαιώθηκαν. Γι` αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, σε επαγρύπνηση και εγρήγορση.

Ερ: Οι περισσότεροι από τους 14 της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ασυμπτωματικοί, Σημαίνει κάτι αυτό;

Απ: Υπάρχει η άποψη από πολλούς μελετητές- ερευνητές  ότι ο ιός αποδυναμώνεται και η κλινική εικόνα δεν θα είναι τόσο ορατή και θα είναι περισσότερο ασυμπτωματική. Αλλά όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν νεαρής ηλικίας, δεν είχαμε ηλικιωμένους. Ο  γέροντας από το γηροκομείο  όπως ξέρετε ανέβασε πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς. Ενώ ήταν μεγάλης ηλικίας,  συνέχισε να είναι ασυμπτωματικός. Δυστυχώς ανέβασε πυρετό, ελπίζουμε να πάει καλά και να επιστρέψει σύντομα. Δεν εφησυχάζουμε, ο ιός δεν αστειεύεται,  ο ιός είναι εδώ. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας πριν 5 μέρες, η εκπρόσωπος του είπε ότι όπου και να υπάρχει ο ιός, εφόσον υπάρχει, απειλεί κάθε κοινότητα. Μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεων από  την επανέμφάνιση τοπικών επιδημιών Govid-19.  Δεν θα πρέπει να σταματούμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής  προστασίας, τη μάσκα μας, την απόσταση, όχι χειραψίες, όχι συνωστισμούς, όχι πανηγύρια φυσικά που καλώς αποφάσισαν οι  Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Ερ: Το θέμα είναι ότι έχουμε κάποιους Ρουμάνους, Βούλγαρους, Βαλκάνιους που έρχονται στην περιοχή μας, τηρώντας τους όρους που βάζει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Απ: Όπως ξέρουμε όλοι τον τουρισμό τον χρειαζόμαστε για την οικονομία της περιοχής. Μένει σε μας να είμαστε προσεκτικοί και με τον τρόπο μας να επιβάλουμε τα μέτρα και στους τουρίστες.

Ερ: Ο ιατρικός σύλλογος έχει κάτι να παρουσιάσει; Εννοούμε τα χρήματα που συγκεντρώσατε και τις δωρεές που κάνατε. Έχουμε κάτι καινούριο σε αυτή τη διαδικασία;

Απ: Αυτή την εβδομάδα θα παραδώσουμε και άλλες δωρεές στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Θα ανεβάσουμε πάνω δυο  αναπνευστήρες, χιλιάδες  απλές χειρουργικές μάσκες, μάσκες υψηλής προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό, θερμόμετρα μετώπου,  ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, διάφορα. Θα είναι η δεύτερη παράδοση δωρεών. Ο λογαριασμός ακόμη είναι ενεργός.Συμπολίτες μας ακόμη καταθέτουν και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτό.  Είμαστε σε εγρήγορση, μακάρι να μην έρθει δεύτερο κύμα, μακάρι τα κρούσματα να ήταν αυτά,  να ήταν  λίγα ελάχιστα ως το Φθινόπωρο. Δεν σας κρύβω ότι όλοι οι γιατροί είμαστε ιδιαίτερα ανησυχητικοί αυτό το διάστημα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης