• 19 Μαΐου 2024,

Νέα ένταση στο ΕΥΚ: Μέλη του ΠΑΜΕ το απόγευμα έξω από το κτίριο του

 Νέα ένταση στο ΕΥΚ: Μέλη του ΠΑΜΕ το απόγευμα έξω από το κτίριο του

Συνεδριάζει το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας (ΕΥΚ). Έξω από το κτίριο, την ώρα της συνεδρίασης, θα βρίσκονται μέλη του ΠΑΜΕ. Αυτό έγινε γνωστό χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε στα σκαλάκια της κεντρικής εισόδου!

Η συνέντευξη τύπου θα δίνονταν στο γραφείο του σωματείου των Οικοδόμων. Χρειάστηκε να δοθεί άδεια από τον πρόεδρο του ΕΥΚ, αυτός δεν βρέθηκε κι έτσι η συνέντευξη έγινε σε ένα πρωτότυπο περιβάλλον (φωτογραφία).

Οι ξαφνιασμένοι δημοσιογράφοι άκουσαν τον Γιάννη Γιαγκίδη (εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ- μέλος της διοίκησης του ΕΥΚ) να ασκεί κριτική στη διοίκηση περί της απεργίας που έγινε κι αυτής που προετοιμάζεται για τις 2 Οκτώβρη.

Άλλος ωστόσο φαίνεται να είναι ο λόγος της σημερινής κινητοποίησης. Αφορά εκλογές στο σωματείο Μετάλλου, τις οποίες προσέβαλε στη δικαιοσύνη το ΠΑΜΕ. Λόγω της πρόσφατης δικαστικής προσφυγής, στη σημερινή συνεδρίαση η διοίκηση του ΕΥΚ θέλει να εφαρμόσει άρθρο του πειθαρχικού κανονισμού σε μέλος της διοίκησης του. Προφανώς πρόκειται για εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ, ο οποίος συμμετείχε (υπέγραψε) την προσφυγή στη δικαιοσύνη για τις εκλογές στο προαναφερθέν σωματείο.

Ακόμη πιο βαθύς λόγος της κινητοποίησης είναι σίγουρα η γνωστή ένταση που συνεχίζεται στη ΓΣΕΕ ανάμεσα στην προηγούμενη διοίκηση της (σήμερα υπάρχει διοίκηση διορισμένη από το Πρωτοδικείο) και το ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης