• 26 Απριλίου 2024,

Νέα ερώτηση Ν. Παναγιωτόπουλου για τους χώρους του Ειρηνοδικείου Θάσου

 Νέα ερώτηση Ν. Παναγιωτόπουλου για τους χώρους του Ειρηνοδικείου Θάσου

Από την προηγούμενη δεκαετία ο δήμος Θάσου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας και οι βουλευτές της περιφερειακής ενότητας προσπαθούν να βρουν λύση για την ακόμη καλύτερη λειτουργία του Ειρηνοδικείου Θάσου. Το Φεβρουάριο 2010 ο τότε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μάκης Κεβρεκάκης περιέγραφε τη λειτουργία του Ειρηνοδικείου Θάσου ως τραγική. Στα εγκαίνια του δικαστικού μεγάρου Καβάλας το 2009 ο τότε υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας υπόσχονταν λύση στο πρόβλημα του Ειρηνοδικείου του νησιού. Ενώ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη βουλή τον Αύγουστο του 2011.

Πρόσφατα ο κ. Παναγιωτόπουλος επανήλθε, καθώς ενώ πέρασαν αρκετά χρόνια λύση στο πρόβλημα του Ειρηνοδικείου Θάσου δε δόθηκε. Η ερώτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με ημερομηνία 6 Μαρτίου 2018 απευθύνεται στον υπουργό δικαιοσύνης και τον υπουργό οικονομικών. Θέμα της έχει τη μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Θάσου. Η ερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Οι υπηρεσίες του στεγάζονται σε μισθωμένο μικρό διαμέρισμα τριών δωματίων στον πρώτο όροφο διώροφης οικοδομής χωρίς να παρέχεται δυνατότητα πρόσβασης των ΑμΕΑ, καθώς το μοναδικό μέσο πρόσβασης είναι μια εξωτερική σκάλα. Ένα δωμάτιο χρησιμοποιείται ως αίθουσα συνεδριάσεων, ένα άλλο ως γραφείο του Ειρηνοδίκη ενώ στο τρίτο δωμάτιο βρίσκονται τα γραφεία του γραμματέα, του δικαστικού επιμελητή καθώς και το αρχείο των υποθέσεων του Ειρηνοδικείου.

Δεδομένου ότι υπάρχουν συνεχείς και εύλογες διαμαρτυρίες πολιτών και μελών του Δικηγορικού Συλλόγου, δεδομένης της σημαντικής οικονομικής δραστηριότητας στο νησί, δεδομένου ότι λόγω αναστολής λειτουργίας της εφορίας Θάσου το κτήριο όπου αυτή στεγάζονταν, ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου παραμένει κενό από το Δεκέμβρη του 2013, δεδομένου ότι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θάσου ο δήμος Θάσου παραχωρεί οικόπεδο για την κατασκευή νέου κτηρίου για το Ειρηνοδικείο του νησιού, εφόσον το υπουργείο δικαιοσύνης εισηγηθεί την αναγκαιότητα της ανέγερσής του και τη χρηματοδότησή του από το εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου, ερωτώνται οι υπουργοί:

Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε την αναγκαιότητα μετεγκατάστασης του Ειρηνοδικείου Θάσου;

Το υπουργείο οικονομικών και ο εποπτευόμενος φορέας του προτίθενται να προχωρήσουν στην έκδοση απόφασης δωρεάν παραχώρησης χρήσης στο Ειρηνοδικείο του οικοπέδου;

Προτίθεστε να προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την κατασκευή νέου κτηρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου Θάσου στο οικόπεδο που παραχωρεί ο δήμος Θάσου για το σκοπό αυτό;»

Διαβάστε επίσης