• 25 Απριλίου 2024,

Νέα κατάρρευση της στέγης σε επικίνδυνη κατοικία στην οδό Δράκοντος- Αθώος ο ιδιοκτήτης διατηρητέας οικίας που κατέρρευσε

 Νέα κατάρρευση της στέγης σε επικίνδυνη κατοικία στην οδό Δράκοντος- Αθώος ο ιδιοκτήτης διατηρητέας οικίας που κατέρρευσε

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της οδού Δράκοντος στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, προ λίγων ημερών και με αφορμή κακοκαιρία, κατέρρευσε ένα ακόμη τμήμα της σκεπής άδειας- εγκαταλειμμένης- επικίνδυνης κατοικίας.

Η οποία βρίσκεται στο νούμερο 14 της οδού. Σε μικρή απόσταση από το σχολείο της συνοικίας. Δίπλα στο σπίτι υπάρχουν σκαλάκια, τα οποία χρησιμοποιούν αρκετοί πολίτες για να κυκλοφορούν από και προς την οικία τους.

Οι περίοικοι μία ακόμη φορά προειδοποιούν για τους κινδύνους που δημιουργεί η σταδιακή διαδικασία κατάρρευσης του σπιτιού. Ευτυχώς η στέγη πέφτει εντός του σπιτιού και ως τώρα οι τοίχοι περιμετρικά αυτού αντέχουν.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής ο Δήμος Καβάλας έκανε ενέργειες προς τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, πλην όμως αυτές δεν είχαν ως τώρα κανένα αποτέλεσμα. Η επισήμανση των κατοίκων γίνεται στην προσπάθεια που κάνουν επί της υπόθεσης να παρέμβει είτε ο ιδιοκτήτης, είτε ο Δήμος Καβάλας.

Αθώος ο ιδιοκτήτης διατηρητέας οικίας που κατέρρευσε

Χθες στο Μονομελές Καβάλας δικάστηκε υπόθεση διατηρητέας κατοικίας, η στέγη και οι τοίχοι της οποίας κατέρρευσαν σε δύο φάσεις το 2016. Χειμώνα ( και μετά από κακοκαιρία) και Καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς. Κατηγορούμενος ήταν ο ιδιοκτήτης της.

Ο οποίος την αγόρασε το 2011 αλλά ενώ ήθελε δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει. Στη δίκη αναφέρθηκε ότι ήθελε ακόμη και να την κάνει δωρεά στο Δήμο! Τελικά αθωώθηκε καθώς όπως παραδέχθηκαν εισαγγελέας και πρόεδρος του δικαστηρίου, εκ της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε δόλος.

Ουσιαστικά κατηγορούνταν ότι προκάλεσε την κατάρρευση της κατοικίας. Από τις καταθέσεις και εκπροσώπου (μηχανικού) αρμόδιας υπηρεσίας δεν προέκυψε κάτι τέτοιο. Με αφορμή τις δύο καταρρεύσεις έλαβε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των διερχομένων, τα οποία υπάρχουν και σήμερα. Κατέθεσε μελέτη έργων πλήρους αποκατάστασης του ακινήτου.

Κι ενώ αυτά εγκρίθηκαν, λόγω οικονομικής δυσκολίας του (αναφέρθηκε στο δικαστήριο) δεν προχώρησαν. Πάντως το ακίνητο σήμερα είναι στην ίδια κατάσταση όπως και μετά τη δεύτερη κατάρρευση. Το δε σχέδιο έργων ταλαιπωρήθηκε στις υπηρεσίες που το ενέκριναν κατόπιν διαφόρων παρατηρήσεων. Οι οποίες φυσικά και έγιναν δεκτές.

Διαβάστε επίσης