Νέα …Μανίνα την άλλη εβδομάδα στα βιβλιοπωλεία

 Νέα …Μανίνα την άλλη εβδομάδα στα βιβλιοπωλεία

 

Βρίσκεται ήδη στο τυπογραφείο και κυκλοφορεί την προσεχή εβδομάδα από τις εκδόσεις «Παπαδόπουλος» το νέο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη που έχει τίτλο «Άκουσέ με» και αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας που φιλοδοξεί να ολοκληρώσει η Καβαλιώτισσα συγγραφέας το προσεχές διάστημα, ξεκινώντας από το «Κάτι μου κρύβεις» που κυκλοφόρησε πέρσι και παρουσιάστηκε στην Καβάλα τον Ιούλιο του 2017.

Την επιμέλεια και σ’ αυτό το βιβλίο έκανε ο επίσης Καβαλιώτης Θανάσης Τσιρταβής.

Η «Πρωϊνή» επικοινώνησε με τη Μανίνα και της ζητήσαμε να μας πει δυο λόγια για το νέο της βιβλίο. Να τι μας δήλωσε:

“Όταν έγραψα το ‘Κάτι μου κρύβεις’ σκέφτηκα μια τριλογία – της Αθήνας, με Ιστορία και Μυθολογία μέσα, που είναι χόμπι μου, αλλά και με πολιτική ή μάλλον κοινωνική οπτική… ή όπως αλλιώς λέμε το ‘καταλαβαίνω τι συμβαίνει γύρω μου’. Επειδή κυκλοφορώ στην Αθήνα, στο κέντρο, και βλέπω παντού άστεγους, μου ήρθε η ιδέα να γράψω μια ιστορία με θέμα τους άστεγους. Αστυνομικής πλοκής, με τους ίδιους ήρωες όπως και το πρώτο βιβλίο: την Δώρα, χωρισμένη πρώην φιλόλογο νυν ξεναγό με δύο παιδιά, που παιδεύεται να τα βγάλει πέρα κι έχει το χάρισμα να ‘βλέπει’ πράγματα τα οποία δεν βλέπουν οι άλλοι. Τον πρώην σύζυγό της Δημήτρη, τον νυν φίλο της Μίνωα, τον γιο και την κόρη της που έχουν μεγαλώσει πολύ και την τρομάζουν… η Δώρα δεν έχει μόνο φόνους αστέγων να σκεφτεί, έχει και την Φιλία (με κεφαλαίο Φ), και την ηλικία, και την σημερινή Αθήνα – κι έναν καινούργιο έρωτα, στο καπάκι. Τίτλος του νέου βιβλίου,‘Άκουσε με’ – επειδή πολλές φορές δεν ακούμε τους δικούς μας ανθρώπους, πόσο μάλλον τους ξένους… κι επειδή εδώ η Δώρα μαθαίνει να ακούει πιο προσεκτικά τους γύρω της. Το ‘Άκουσέ με’ κυκλοφορεί τέλος Μαΐου – θα χαρώ πολύ να έρθω στην Καβάλα για παρουσίαση!”

Κι εμείς το ελπίζουμε και το προσδοκούμε με λαχτάρα αλλά και με αγάπη για τους δικούς μας ανθρώπους, όπως είναι η Μανίνα Ζουμπουλάκη που αν και εργάζονται και δραστηριοποιούνται μακριά από την Καβάλα, ποτέ δεν ξεχνούν την γενέθλια πόλη τους και με κάθε ευκαιρία όχι μόνον την επισκέπτονται αλλά και προσφέρουν με προθυμία τις υπηρεσίες τους όποτε τους ζητηθεί.

Διαβάστε επίσης