• 3 Μαΐου 2024,

Νέα μείωση δημοτικών τελών διεκδικούν οι τρίτεκνες οικογένειες

 Νέα μείωση δημοτικών τελών διεκδικούν οι τρίτεκνες οικογένειες

Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα του Λούσυ για την Κυριακάτικη εκδήλωση του δραστήριου συλλόγου Τριτέκνων Νομού Καβάλας.

Η προσέλευση αναμένονταν και ήταν μεγάλη. Τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά και διασκέδασαν. Οι γονείς τους αντάλλαξαν απόψεις, γνώρισαν το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Ενημερώθηκαν για τη δραστηριότητα και τους στόχους του. Η βασιλόπιτα κόπηκε από τον ιερέα πατέρα Σάββα. Επίσημοι παραδόξως λίγοι.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης και ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Και οι δύο στο σύντομο τους χαιρετισμό δήλωσαν πρόθυμοι να βοηθήσουν το σύλλογο, όπου τους χρειαστεί. Για τον τυχερό της βασιλόπιτας υπήρχε δωροεπιταγή σούπερ μάρκετ 100 ευρώ. Γενικά ο ιδιωτικός τομέας στηρίζει τον σύλλογο με διάφορες παροχές και ειδικές τιμές. Αυτό συμβαίνει ειδικά στη διαδικασία της εκπαίδευσης (φροντιστήρια κτλ).

Πριν την εκδήλωση ο πρόεδρος του συλλόγου των Τρίτεκνων του Νομού Καβάλας κ. Χιόνης αναφέρθηκε στους στόχους του 2020. Μεταξύ άλλων είπε: «Σε τοπικό επίπεδο τη χρονιά που πέρασε τα πήγαμε καλά. Είχαμε νέες εγγραφές. Νέων οικογενειών με 3 παιδιά ή και πιο παλιές που τώρα επιδίωξαν την εγγραφή τους.

Τα οφέλη που είχαμε τα διατηρήσαμε. Έχουμε μια πολύ καλή επικοινωνία με τη νέα διοίκηση του Δήμου, πιστεύω θα ευοδωθούν κάποια αιτήματα μας. Οι στόχοι μας σε αυτήν την συζήτηση είναι πολλοί. Βασικός στόχος είναι να αποκτήσουμε ένα καλύτερο και πιο εύκολα προσβάσιμο χώρο. Ένα πιο κεντρικό γραφείο. Σήμερα έχουμε ένα γραφείο σε δύσκολο σημείο της πόλης. Ζητήσαμε αύξηση της έκπτωσης στα δημοτικά τέλη από το 30% στο 50%. Οι Δήμοι Θάσου και Νέστου το έκαναν. Κι άλλα μικρότερα θεματάκια που τα βλέπουμε».

Στην ερώτηση για τη στήριξη των γεννήσεων με κυβερνητικό μέτρο και επίδομα είπε: « Αυτό είναι θετικό. Αφορά όλα τα παιδιά και όχι μόνο αυτά των οικογενειών μας. Από την κυβέρνηση έχουμε παράπονα. Μας έχει εξαιρέσει από το κοινωνικό μέρισμα. Λίγο να έκοβε απ’ όλα θα μπορούσε να ενταχθεί κι η τρίτεκνη οικογένεια. Όχι όλες αλλά αυτές που θα είχαν τα οικονομικά κριτήρια. Μας έχει εξαιρέσει από την απαλλαγή του φόρου πολυτελείας. Γενικώς δεν έχουμε ξεκινήσει και τόσο καλά σε εθνικό επίπεδο. Το κυνηγάμε κι αυτό».

Διαβάστε επίσης