• 19 Μαΐου 2024,

Νέα μικρή αύξηση ασθενών στο Νοσοκομείο

 Νέα μικρή αύξηση ασθενών στο Νοσοκομείο

Ανεξάρτητα από τις καθημερινές απογευματινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, στις οποίες ίσως τα κρούσματα του Ν. Καβάλας να μειώνονται ελαφρώς, η κατάσταση στο Νοσοκομείο δείχνει τη νόσο να επιμένει.

Από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και χθες οι ασθενείς αυξάνονται. Αργά και σταθερά. Κι έτσι ενώ την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη οι ασθενείς ήταν 34 και 3 στη ΜΕΘ, χθες στην κλινική νοσηλεύονταν 44 και στη ΜΕΘ 7!

Η αύξηση των ασθενών προέρχεται από την προηγούμενη αύξηση των κρουσμάτων. Θετικοί στη νόσο που ήταν σπίτι τους, παρουσίασαν αρνητική εξέλιξη. Κι έτσι χρειάζεται να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο. Κάθε μέρα οι ασθενείς αυξάνονται, πλησιάζουν τα επίπεδα των ασθενών του περασμένου Απριλίου. Αυτό δυστυχώς γίνεται σε μια περίοδο που από το Νοσοκομείο λείπουν ειδικά νοσηλευτές- νοσηλεύτριες λόγω της αποχώρησης όσων δεν εμβολιάστηκαν. Κι ενώ κάποιοι δέχθηκαν να εμβολιαστούν και επανήλθαν, αυτό δεν φαίνεται να έχει συνέχεια.

Χθες το Νοσοκομείο Καβάλας έκανε 80 τεστ στον κορωνοϊό. Από τους 80 πολίτες που μπήκαν στη διαδικασία βρέθηκαν 12 θετικοί. Την προηγούμενη μέρα, δηλαδή τη Δευτέρα, τα θετικά περιστατικά μέσω των τεστ ήταν περισσότερα (16) αλλά και τα τεστ ήταν περισσότερα (122). Συμπερασματικά καταλαβαίνουμε ότι ακόμη κι αν τα κρούσματα πήραν την κάτω βόλτα, οι ασθενείς στο Νοσοκομείο ακολουθούν μια εντελώς αντίθετη πορεία.

Διαβάστε επίσης