Νέα παράταση για το Βερούλειο, δεν θα κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος της Μ. Λέσχης

 Νέα παράταση για το Βερούλειο, δεν θα κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος της Μ. Λέσχης

Στις 8 σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει στο δημαρχείο το δημοτικό συμβούλιο στη 17η συνεδρίαση από την αρχή του έτους. Κι αυτή η συνεδρίαση γίνεται με το ερωτηματικό της απαρτίας αφού από τις δημοτικές εκλογές και μετά η προσέλευση των δημοτικών συμβούλων έχει περιοριστεί.

Γεγονός που αφορά τους απογοητευμένους από το αποτέλεσμα δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους που έτσι κι αλλιώς δεν θα συνεχίσουν τη θητεία τους μιας και δεν ήταν υποψήφιοι.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι μόνο 18. Η συνεδρίαση ξεκινά στις 8:00 το απόγευμα δηλαδή είναι η πρώτη συνεδρίαση φέτος το καλοκαίρι με το λεγόμενο «καλοκαιρινό ωράριο». Από τα 18 θέματα τα περισσότερα έχουν σχέση με δημοτικά έργα.

Υπάρχουν ευχάριστες ειδήσεις με κυριότερη την παραλαβή της στατικής μελέτης για το περίφημο έργο -που φυσικά καθυστερεί- επισκευής της στέγης του κλειστού κολυμβητηρίου. Τώρα που η μελέτη ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στο δήμο Καβάλας,  θα είναι πιο εύκολο το έργο να διεκδικήσει χρηματοδότηση ή να χρηματοδοτηθεί από τα χρήματα του δήμου Καβάλας.

Ας δούμε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης με την σειρά τους:

Θα χορηγηθεί παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου καθαρισμού ρεμάτων έτους 2018. Η παράταση ζητείται από τον ανάδοχο,  είναι τεσσάρων μηνών και το έργο με τα νέα δεδομένα πρέπει να τελειώσει το Νοέμβριο. Θα παραληφθεί οριστικά έργο ασφαλτοστρώσεων-  τσιμεντοστρώσεων έτους 2016.

Θα παραληφθεί το έργο συντηρήσεων δημοτικών κτιρίων δημοτικής ενότητας Φιλίππων έτος 2017. Δίνεται παράταση 90 ημερών μέχρι το Νοέμβριο στο έργο ασφαλτοστρώσεων τσιμεντοστρώσεων οδοσήμανσης δημοτικής ενότητας Φιλίππων έτους 2018. Θα δοθεί παράταση μέχρι το Νοέμβριο σε ένα ακόμα έργο,  αποκατάσταση αποστράγγιση οδών έτους 2018

. Ευχάριστη είδηση είναι ότι γίνεται η αποδοχή όρων ένταξης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης κλειστού γυμναστηρίου Αμυγδαλεώνα, Συζητείται η ένσταση του αναδόχου στο έργο της Μεγάλης Λέσχης προκειμένου να μην κηρυχθεί έκπτωτος. Όλα δείχνουν ότι η ένσταση του θα γίνει δεκτή όπως ήδη έγινε δεκτή από το περιφερειακό τεχνικό συμβούλιο.

Στην εισήγησή της η τεχνική υπηρεσία του Δήμου διαπιστώνει καταφανή βελτίωση του ρυθμού εκτέλεσης των εργασιών. Χορηγείται 3η παράταση στο έργο επισκευών κατασκευών στο Βερούλειο δημοτικό στάδιο που με τα νέα δεδομένα πρέπει να τελειώσει έως τις 30 Αυγούστου. Επειδή το γήπεδο χρειάζεται για την προετοιμασία των ομάδων που φιλοξενεί δεν αποκλείεται ατύπως να χρησιμοποιηθούν οι νέες εγκαταστάσεις στη διάρκεια του Αυγούστου.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα οικονομικά θέματα που βρίσκονται τελευταία στην ημερήσια διάταξη. Συμπολίτης που πέθανε πριν από λίγους μήνες διαπιστώθηκε ότι οφείλει από απλήρωτες κλήσεις πόσο 760 ευρώ συν τις προσαυξήσεις. Το χρέος του είναι προς το Δήμο. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία τα χρήματα θα πρέπει να πληρωθούν από τους πλησιέστερους συγγενείς του δηλαδή τα δύο αδέλφια του. Κατόπιν τούτου το δημοτικό συμβούλιο μοιράζει το ποσό σε αυτά. Τέλος θα χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση με βοηθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης σε τρεις δικαιούχους που θα μοιραστούν ποσό  700 ευρώ.

Διαβάστε επίσης