• 19 Μαΐου 2024,

Νέα προσπάθεια Τσομπανόπουλου για τα βαρέα οχήματα

 Νέα προσπάθεια Τσομπανόπουλου για τα βαρέα οχήματα

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη χθεσινή σύσκεψη για τα θέματα της κακοκαιρίας, ο Δήμαρχος Νέστου Β. Τσομπανόπουλος μίλησε χθες στους δημοσιογράφους για το γνωστό πρόβλημα της Κεραμωτής. Το καλοκαίρι που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, ενοχλούν  και με το παραπάνω τα βαρέα οχήματα, που κινούνται από το χερσαίο τμήμα του Νομού στη Θάσο και το αντίστροφο. Ειδικά πέρσι ο Δήμαρχος προσπάθησε ν΄ αλλάξει τα δεδομένα και τα βαρέα οχήματα που αφορούν την τροφοδοσία του νησιού να εξυπηρετούνται από το νέο λιμάνι «Φίλιππος Β΄». Παρά το ότι πέρσι είχε την υποστήριξη του αναπληρωτή υπουργού των οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, δεν κατάφερε αυτήν την αλλαγή. Φέτος έχοντας την προηγούμενη εμπειρία, προσπαθεί από μηδενική βάση, προγραμματίζοντας μάλιστα ταξίδι στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα για να θέσει το αίτημα στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας. Το πρόβλημα της Κεραμωτής με τα βαρέα οχήματα, συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην επίσκεψη του Προέδρου του ΟΛΚ, Χρ. Ηλιάδη.

Ο κ. Τσομπανόπουλος επανέλαβε τα γνωστά, αυτονόητα, δίκαια επιχειρήματα, σύμφωνα με τα οποία δε μπορεί να συμβαδίσει η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με την εξυπηρέτηση τόσων πολλών και μεγάλων οχημάτων. «Δεν πάει άλλο» είπε στους δημοσιογράφους χθες ο Β. Τσομπανόπουλος, υπενθυμίζοντας πως υπάρχει η εναλλακτική λύση του νέου λιμανιού «Φίλιππος Β΄».

Συνάντηση Δημάρχου Νέστου με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο επισκέφθηκαν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδη Γιώργο καθώς και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφα Κωνσταντίνο προκειμένου να συζητήσουν για τα δύο έργα των οποίων ολοκληρωμένους φακέλους κατέθεσαν για ένταξη από την Περιφέρεια και αφορούν :

-Την κατασκευή αντλιοστασίου στο Χρυσοχώρι ώστε να ενισχυθεί ο επαρκής εφοδιασμός του πρώην Δήμου Κεραμωτής, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο.

-Την αντικατάσταση  εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από την Ζαρκαδιά έως την δεξαμενή του Ποντολιβάδου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συμμετείχε στο Δ.Σ. της ΠΕΔ στο οποίο συζητήθηκε ο απολογισμός του έργου της ΠΕΔ για το 2016 καθώς και το πρόγραμμα δράσης για το 2017.

Διαβάστε επίσης