• 19 Μαΐου 2024,

Παράπονα για τη λειτουργία Λεσχών Αξιωματικών σε Καβάλα- Ελευθερούπολη

 Παράπονα για τη λειτουργία Λεσχών Αξιωματικών σε Καβάλα- Ελευθερούπολη

Επιστολή στον περιφερειάρχη ΑΜΘ απέστειλαν οι πέντε πρόεδροι των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών της περιφέρειας, όπου περιέχεται καταγγελία σχετικά με παραεμπόριο στα στρατιωτικά πρατήρια. Εκεί, πέραν από τους στρατιωτικούς μπορούν ελεύθερα να ψωνίζουν και πολίτες που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, διότι οι προϋποθέσεις έχουν χαλαρώσει. Ο πρόεδρος της καβαλιώτικης ΟΕΒΕ Γιάννης Παναγιωτίδης μας εξήγησε ότι οι προβληματισμοί των συναδέλφων του μεταφέρθηκαν στον περιφερειάρχη. Αν και ο ίδιος δεν έχει ανάλογη αρμοδιότητα, παρόλα αυτά του ζητήθηκε να θέσει το θέμα υπόψη του νέου διοικητή του 4ου σώματος στρατού της Ξάνθης.

Στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας λειτουργεί ένα μικρό παράρτημα στρατιωτικού πρατηρίου, κάτι που δε γνώριζε ο κ. Παναγιωτίδης, από όπου αρκετοί αγοράζουν το ψωμί της ημέρας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Λέσχη της Ελευθερουπόλεως, ωστόσο ο κ. Παναγιωτίδης υπογράμμισε ότι τουλάχιστον στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας το πρόβλημα δεν είναι τόσο έντονο. Ακόμη κι έτσι όμως το ζήτημα καταγράφεται σε όλη την έκταση της περιφέρειας και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εάν το πρόβλημα δεν τακτοποιηθεί τότε οι πρόεδροι θα αναγκαστούν να επισκεφθούν προσωπικά τους αρμόδιους στρατιωτικούς.

Εντός του Φεβρουαρίου θα κόψει την πίτα της και η καβαλιώτικη Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχών. Επίσης, αρχίζουν τα σεμινάρια ΛΑΕΚ και προγραμματίζεται ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την προστασία των υπολογιστών που διατηρούν οι επαγγελματίες από τους χάκερς. Το φαινόμενο υποκλοπών αρχείων και κλειδώματος των υπολογιστών από χάκερς διογκώνεται. Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στην Καβάλα με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να μην μπορούν να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους, σε σχέση με τομείς όπως η τιμολόγηση, το πελατολόγιο και οι προμηθευτές τους. Καταγγελίες έχουν κατατεθεί και στην αστυνομία, αφού οι επαγγελματίες εκβιάζονται από τους χάκερς ώστε να τους πληρώσουν για το ξεκλείδωμα των υπολογιστών τους.

 

*

 

Διαβάστε επίσης