• 26 Απριλίου 2024,

Νέα υπόσχεση Μέτιου για το έργο στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κρηνίδων

 Νέα υπόσχεση Μέτιου για το έργο στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κρηνίδων

Το απόγευμα της Τρίτης στις Κρηνίδες πραγματοποιήθηκε νέα γενική συνέλευση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου της περιοχής. Στη διαδικασία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης με τους συνεργάτες του αντιδημάρχους αλλά και ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης.

Η προσέλευση των γονέων και κηδεμόνων ήταν πολύ μεγάλη.  Ίδια διαδικασία γενικής συνέλευσης είχε προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα. Χρειάστηκε ωστόσο η συνέλευση να επαναληφθεί λόγω της παρουσίας των προαναφερθέντων αιρετών εκπροσώπων κυρίως του Δήμου Καβάλας. Αυτοί δεν μπορούσαν να παραβρεθούν τη Δευτέρα λόγω της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημειώνουμε ότι τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη στη συνάντηση των γονέων και κηδεμόνων των Κρηνίδων παραβρέθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας. Ο συγκεκριμένος σύλλογος το βράδυ της Τρίτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία περιελάμβανε τα συμπεράσματα της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα.

Από τη συζήτηση της Τρίτης προκύπτει ότι ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης έλαβε πρόσφατα νέα υπόσχεση από τον Περιφερειάρχη προκειμένου το μεγάλο έργο στο σχολείο του Γυμνασίου και του Λυκείου Κρηνίδων να χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος είπε στην Πρωινή το πρωί της Τετάρτης ότι το  πρόγραμμα στο οποίο θα ενταχθεί το έργο θα περιλαμβάνει πολύ περισσότερες βελτιώσεις και αλλαγές στο κτίριο απ’ ότι αρχικά προγραμματίζονταν. Θα είναι δηλαδή κάτι περισσότερο από μία ενεργειακή αναβάθμιση.

Επειδή το συγκεκριμένο έργο είναι μεν του ΕΣΠΑ αλλά παραπέμπει για ενέργειες που θα γίνουν στο μέλλον, ο Δήμος Καβάλας ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου ξεκίνησε χθες μικρές αλλά απαραίτητες παρεμβάσεις στο ίδιο σχολικό κτίριο. Οι παρεμβάσεις αυτές στόχο έχουν να το προετοιμάσουν για την έναρξη των μαθημάτων στις 13 Σεπτεμβρίου. Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος είπε στην Πρωινή ότι η υπόσχεση που έδωσε την Τρίτη ο δήμαρχος τηρήθηκε. Έτσι το πρωί της Τετάρτης (χθες) συνεργείο ήταν στο σχολείο και άρχισε να εργάζεται.

Η Πρόεδρος  της Ένωσης Συλλόγων Γονέων σχολείων του Δήμου Καβάλας, Μαριάννα Δρόσου είπε στην Πρωινή:

«Στη συνάντηση την Τρίτη παραβρέθηκε πολύς κόσμος. Ήταν φανερή η αγανάκτηση των γονέων για το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα του σχολείου. Ο Δήμος δεσμεύτηκε για άμεσες εργασίες που περιλαμβάνουν βάψιμο, αντιμετώπιση σημείων που πέφτουν σοβάδες, βελτίωση των τουαλετών.

Στη συνέλευση ο Γιάννης Πασχαλίδης μετέφερε πολύ πρόσφατη υπόσχεση του κ. Μέτιου ότι το έργο θα ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και θα χρηματοδοτηθεί. Πιστεύουμε και εμείς ότι θα γίνουν έτσι τα πράγματα και συνεχίζουμε να πιέζουμε. Σοβαρά προβλήματα όπως αυτά που υπάρχουν στο σχολείο των Κρηνίδων υπάρχουν και σε άλλα σχολεία του Δήμου Καβάλας».

Διαβάστε επίσης