Νεαρός ο νέος Δήμαρχος της Νυρεμβέργης- Επανεκλογή της δημοτικής συμβούλου Νικόλ Αλέσικ

 Νεαρός ο νέος Δήμαρχος της Νυρεμβέργης- Επανεκλογή της δημοτικής συμβούλου Νικόλ Αλέσικ

Μπορεί η επιδημία του κορωνοϊού να έχει χτυπήσει και την Γερμανία, η ζωή όμως συνεχίζεται και μάλιστα οι Γερμανοί παρά τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε δημοτικές εκλογές. Και για να μη κινδυνεύσουν λόγω της ασθένειας, η εκλογική διαδικασία στην Βαυαρία έγινε με επιστολική ψήφο, που αποδείχτηκε ως μία εναλλακτική σε μία κατάσταση όπου οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους. Η πρώτη ψηφοφορία σε 25 πόλεις, 2.000 δήμους και 71 δημοτικά συμβούλια της Βαυαρίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, ενώ οι επαναληπτικές εκλογές έγιναν στις 29 Μαρτίου.

Και στην αδελφή με την Καβάλα πόλη της Νυρεμβέργης είχαμε αλλαγή της διοίκησης του δήμου και του δημάρχου. Μετά από 18 χρόνια δημαρχίας του Dr. Uli Maly, νέος δήμαρχος για 6 χρόνια εξελέγη με το  52,20% των ψήφων ο Marcus König της CSU (Χριστιανοκοινωνική Ένωση). Ο αντίπαλός του Thorsten Brehm της SPD (Σοσιαλιστικό κόμμα Γερμανίας) έλαβε το ποσοστό 47,8%. Επίσης η CSU αναδείχθηκε πρώτη παράταξη στον δήμο Νυρεμβέργης με 31,52% και καταλαμβάνει 22 από τις 70 έδρες, η SPD χάνει και εδώ την πρωτοκαθεδρία αφού έλαβε 25,86% και λαμβάνει 18 έδρες.

Με την παράταξη της CSU έχουν εκλεγεί οι Ελληνίδες Ελένη Κασφίκη στην 22η (τώρα 21η) θέση και η Νικόλ Αλέσικ, που έλκει την καταγωγή της από την Θάσο, στην 23η (τώρα 22η θέση). Από  την παράταξη της SPD δεν έχουμε εκλεγμένο Έλληνα. Ο νέος δήμαρχος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στις 2 Μαΐου 2020.

Σωτήρης Ξώγνος

Διαβάστε επίσης