Νέες δηλώσεις Δημάρχου για πρόσφυγες και Γραμμένο: Επιμένει και διαφωνεί

 Νέες δηλώσεις Δημάρχου για πρόσφυγες και Γραμμένο: Επιμένει και διαφωνεί

Η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα έκανε νέες δηλώσεις  το μεσημέρι στο δημαρχείο για τα θέματα της επικαιρότητας.  Δηλαδή για τα θέματα των πιθανών νέων προσφύγων στη δομή του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» και τα λόγια που ακούστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα από τον πρόεδρο Γιώργο Γραμμένο.

Η κ. Τσανάκα αποδοκίμασε τα λόγια του κ. Γραμμένου διαφωνώντας ξεκάθαρα με το περιεχόμενο αυτών που ακούστηκαν.

Προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα λέγοντας ότι ήταν κάτι που έγινε αντιληπτό μόνο από αυτούς που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση από το διαδίκτυο.  Όσον αφορά τους πρόσφυγες, συνεχίζει να διατηρεί αντίθετη άποψη για επιπλέον στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Σαφώς υποχωρεί το νούμερο των επιπλέον προσφύγων από τους 2.000 που ανέφερε τη Δευτέρα στους 300 επιπλέον που φαίνεται ότι υπολογίζει ο υπουργός μεταναστευτικής επιτροπής.

Για το θέμα των προσφύγων η κ.Τσανάκα είπε στους δημοσιογράφους: « Δεν ήταν δηλώσεις μου αυτά που είπα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν πληροφορίες μου. Δεν αποκαλύπτω τις πηγές μου. Τι διαφορετικό είπε ο υπουργός; Μας είπε για 800 άτομα (Σ.Σ.η δήμαρχος εννοεί 500 υφιστάμενους και 300 πιθανούς νέους). Δεν υπάρχει συμφωνία για 800 άτομα.

Η δομή που υπάρχει στην Καβάλα είναι η μοναδική εντός πόλης. Καταστρέφουν μία γειτονιά. Θέτω υπόψη σας ότι ο δήμαρχος των Τρικάλων και ο δήμαρχος της Καρδίτσας αρνήθηκαν το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα.

Εμείς δεν έχουμε διαθέσιμα διαμερίσματα για τους πρόσφυγες. Το πρόβλημα των προσφύγων πρέπει να μοιραστεί σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τον πληθυσμό κάθε περιοχή. Πιστεύω ότι οι επιπλέον πρόσφυγες τελικά θα έρθουν στη δομή του Ασημακόπουλου μέχρι τον Αύγουστο. Στη δομή γίνονται πολλά που εμείς δεν τα μαθαίνουμε».  Σχετικά με τα λόγια Γιώργου Γραμμένου, τα υβριστικά σχόλια για το ΣΥΡΙΖΑ και τους οπαδούς του, η δήμαρχος είπε ότι την ώρα της συνεδρίασης δεν αντιλήφθηκε τίποτα. Δεν άκουσε το παραμικρό.

Εξήγησε ότι επρόκειτο για ψιθύρους του Προέδρου που δεν ακούστηκαν γενικότερα στην αίθουσα. Τα έμαθα –είπε- το ίδιο βράδυ,  εννοώντας ότι τα πληροφορήθηκε από τοπικό μέσο ενημέρωσης. Η Δήμητρα Τσανάκα τόνισε ότι δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο όσων είπε ο Γιώργος Γραμμένος, «αυτά που είπε δεν λέγονται» τόνισε αλλά συμπλήρωσε ότι δεν τα είπε δυνατά.

Διαβάστε επίσης