• 23 Απριλίου 2024,

Νέες δραστηριότητες του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας

 Νέες δραστηριότητες του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το μεσημέρι στο κτήριο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας προκειμένου το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου να παρουσιάσει παλαιότερες αλλά και τις νέες δραστηριότητές του. Η νέα φθινοπωρινή – χειμερινή περίοδος θα αρχίσει την 1η Οκτωβρίου ενώ οι εγγραφές άρχισαν ήδη. Όλες οι δραστηριότητες του ΛΕΚ υλοποιούνται στο ιδιόκτητο κτήριό του επί της οδού Ευγενίου Ιορδάνου & Αριστείδου γωνία.

Εκτός από όσα είναι ήδη γνωστά, δηλαδή μαθήματα παραδοσιακού χορού, εκτός από την απασχόληση των παιδιών, υπάρχουν και νέες δραστηριότητες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Σεμινάριο επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης, σεμινάριο – σχολή γονέων, διδασκαλία χορού σε μητέρες ενόσω τα παιδιά τους απασχολούνται δημιουργικά στο ΛΕΚ και αρκετά ακόμη. Το Λύκειο Ελληνίδων ιδρύει θεατρική ομάδα ενώ όπως δήλωσε στη συνέντευξη τύπου η πρόεδρος Μαρίνα Φιλιππίδου, η δραστηριότητα επαναλαμβάνεται φέτος για 74η χρονιά. Το σχετικό δελτίο τύπου με τις δράσεις του ΛΕΚ είναι το ακόλουθο:

ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2018-2019

1) ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ (AΠΟ 4 ΕΤΩΝ)

2) ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

3) ΤΜΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΤΩΝ) &ΕΝΗΛΙΚΕΣ

4) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ  ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 4-7 ετών με θέμα «Φέτος ο Άκης το όμορφο γλαράκι διαβάζει κόμικ». Το όνομά μου είναι Άκης και το επίθετο Γλαράκης. Από το περίπτερο αν περάσω, ένα κόμικ θα αγοράσω και στο Λύκειο σαν φτάσω, θα τ’ ανοίξω να διαβάσω! Και στο Ιντερνέτ σαν μπω βίντεο πολλά θα δω, κόμικ νέα και παλιά γνωστά άγνωστα μα και γνωστά. Με τους ήρωες θα παίξω και με χρώμα θα τους ζωντανεύσω!

5) TMHMA ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΙ ΠΗΛΟ –DECOUPAGE

6) ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ (ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 4-7 ΕΤΩΝ)

7) ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ (6-11 ετών)

8) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΛΑΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (ούτι, μπουζούκι, λαϊκή κιθάρα, λαούτο, τουμπερλέκι, νταούλι, ντέφι, κα)

9) ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (ηλικίες 5-10 ετών) & ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ –ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (ηλικίες 10-17 ετών). «Έκφραση και κίνηση μέσω του θεάτρου, αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις λόγου, φωνής, δραματοποιήσεις παραμυθιών, συντονισμός, ομαδικότητα»

10) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ –ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ για ενηλίκους, θεματικές ενότητες: «1.Τεχνική αποτελεσματικής Επικοινωνίας. 2.Ενεργητικη ακρόαση. 3.Διαχειρηση συγκρούσεων. 4.Διαχείρηση Εργασιακών προβλημάτων επικοινωνίας. 5.Γλωσσα του σώματος. 6.Συναισθηματική νοημοσύνη. 7.Αυτοεκτίμηση. 8.Διαχείρηση κρίσεων. 9.Η κατάκτηση της ευτυχίας – Μια πρόκληση σε χαλεπούς καιρούς. 10.Δες το καλό μέσα σου και στους άλλους. Η αξία των δυνατών στοιχείων του χαρακτήρα. 11.Η αποδοχή από τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας. Εφόδιο για μια ζωή. 12.Η φιλία σε καιρούς αφιλίας. 13.Αρνητισμός –θετική στάση ζωής. 14.Διαχείρηση άγχους».

11) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ» για ενηλίκους, θεματικές ενότητες: «1.Οι μορφές της σύγχρονης οικογένειας και οι επιδράσεις στα μέλη τους. 2.Γονείς. Οι καθρέπτες των παιδιών. 3.Προβλήματα επικοινωνίας γονέων και παιδιών. 4.Διαχειριση συγκρούσεων στην οικογένεια. 5.Προσδοκίες γονέων, προβλήματα νέων. 6.Σχέσεις γονέων και εφήβων. 7.Σχέση σχολείου και οικογένειας. 8.Όταν οι γονείς αρνούνται το πρόβλημα. 9.Γονείς και ενήλικα παιδιά. 10.Χειριστικοί γονείς. 11.Γονείς και παιδιά σε περίοδο οικονομικής κρίσης. 12.Οταν οι γονείς παίρνουν διαζύγιο. 13.Μαθησιακές δυσκολίες αποδοχή και στήριξη των παιδιών. 14.Παιδί και εθισμός στο κινητό τηλέφωνο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια».

Ειδικές τιμές για αδέλφια, φοιτητές, ανέργους. Ειδικές τιμές για προγράμματα πολλαπλής απασχόλησης.

Εγγραφές από 10/09 Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-20:00.

Έναρξη μαθημάτων από 1 Οκτωβρίου 2018.

 

******

Διαβάστε επίσης