Νέες ημερομηνίες εκδηλώσεων για αυτές που λόγω καιρού δεν πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο

 Νέες ημερομηνίες εκδηλώσεων για αυτές που λόγω καιρού δεν πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο

Από εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Που δεν το είχε προβλέψει έγκαιρα κανείς. Ο ουρανός συννέφιασε. Αρχικά ψιχάλισε. Στη συνέχεια η βροχή δυνάμωσε. Οι άνθρωποι δεν πίστευαν όσα έβλεπαν, περίμεναν έγκαιρη εκτόνωση των φαινομένων. Κάπως έτσι έγινε το απόγευμα του Σαββάτου τόσο στην πόλη όσο και στον υπόλοιπο Νομό (όχι όλο). Στα δυτικά έπεσε και χαλάζι. Όταν η βροχή σταμάτησε άπαντες πίστεψαν ότι ο καιρός βελτιώθηκε οριστικά. Μία ώρα μετά (περίπου στις 9 το βράδυ) η βροχή επανήλθε. Με καταιγίδες και μεγαλύτερη ένταση. Σάββατο βράδυ τα πράγματα άλλαξαν αν και η θερμοκρασία επηρεάστηκε λίγο. Αυτή η αλλαγή του καιρού είχε κάποιες συνέπειες.

Η θεατρική παράσταση του Εθνικού στους Φιλίππους δεν έγινε. Η γιορτή της πίτας στο Κοκκινόχωμα άρχισε αλλά τέλειωσε νωρίς. Λόγω βροχής. Θα επαναληφθεί. Εμπόδια υπήρξαν και στην εκδήλωση «Γιορτή Μελιού» στο Ζυγό. Το γεγονός αναβλήθηκε για να γίνει αμέσως μετά τον 15Αυγουστο. Η ακριβής νέα ημερομηνία θα γίνει γνωστή σύντομα. Ο χορός της Δόξας Αμυγδαλεώνα μετατέθηκε για να γίνει την Τετάρτη. Η μουσική εκδήλωση στο Ζέφυρο μετατέθηκε για να γίνει την ερχόμενη Κυριακή. Ο χορός του Κεραυνού Κρηνίδων αντί για το Σάββατο γίνεται σήμερα. Λόγω της βροχής δεν λειτούργησε το βράδυ του Σαββάτου στην παραλία η έκθεση βιβλίου. Δεν έγινε επίσης η εκδήλωση στη Γεωργιανή.

Κατά τα άλλα ο Γιώργος Μαζονάκης κατάφερε και τραγούδησε κανονικά στην εκδήλωση της Νέας Ηρακλείτσας ενώ κανονικά έγινε η εκδήλωση στο Διπόταμο.Η προσέλευση του κόσμου ήταν περιορισμένη λόγω του καιρού.  Κανονικά έγινε η εκδήλωση στο Λυκόστομο αν και μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο. Σε εσωτερικό χώρο έγινε η εκδήλωση στο Γέροντα.  Σημειώνουμε ότι το απόγευμα του Σαββάτου υπήρξε προειδοποίηση- ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Καβάλας. Την ώρα της πρώτης και της δεύτερης κακοκαιρίας δεν αναφέρθηκαν διακοπές ρεύματος.

* Κατόπιν ακύρωσης παράστασης το Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019 της Ορέστειας [Χοηφόροι – Ευμενίδες] στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, παρακαλούνται οι θεατές που είχαν προμηθευτεί εισιτήρια να προσέλθουν εντός επτά ημερών για την εξαργύρωσή τους στο κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) – Κεντρική Πλατεία – Καβάλα, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από 10:00 έως 14:00 και από 18:00 έως 21:00. (Φωτογραφία από το facebook Φώτη Λαζου).

 

 

Διαβάστε επίσης