• 17 Μαΐου 2024,

Νέο κλειστό γυμναστήριο στο Περιγιάλι: Το έργο αρχίζει από την εκπόνηση των μελετών

 Νέο κλειστό γυμναστήριο στο Περιγιάλι: Το έργο αρχίζει από την εκπόνηση των μελετών

Πάει καιρός από τότε που η Καβάλα δια των εκπροσώπων και φορέων της έβαλε νέο στόχο, ένα δεύτερο κλειστό γυμναστήριο.

Το σχέδιο έγινε πιο συγκεκριμένο την εποχή της δικαστικής δικαίωσης του Δήμου Καβάλας στη γνωστή διαμάχη του με τον ΟΛΚ. Τότε τα χρήματα που εισπράχθηκαν είχε αναφερθεί ότι θα διατεθούν για το συγκεκριμένο έργο.

Σε γενικές γραμμές τα βήματα προς την επίτευξη του στόχου γίνονται, αν και πολύ αργά. Τώρα ο Δήμος Καβάλας είναι έτοιμος να δημοπρατήσει το έργο των μελετών του νέου κλειστού γυμναστηρίου. Αυτό θα κατασκευαστεί στο Περιγιάλι.

Εκεί όπου σήμερα υπάρχει το βοηθητικό του ΑΟΚ (φωτογραφία). Πλησίον των νέων εργατικών κατοικιών. Το βοηθητικό θα βρει νέο χώρο στην ίδια περιοχή. Οι μελέτες του νέου κλειστού γυμναστηρίου θα αναζητήσουν ανάδοχο μέσω διαδικασίας στις 12 Δεκέμβρη.

Πρόκειται για πάσης φύσεως μελέτες. Αρχιτεκτονικές, Ειδικές Αρχιτεκτονικές, Γεωτεχνικές, Στατικές και Μηχανολογικές- Ηλεκτρολογικές- Ηλεκτρονικές. Προϋπολογισμός των μελετών 940.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Οι μελέτες χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και από ίδιους δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ).

Σύμφωνα με υπολογισμούς και χρονοδιαγράμματα κτλ, οι μελέτες θα είναι έτοιμες το 2024. Αμέσως μετά θα επιδιωχθεί χρηματοδότηση του έργου. Για την κατασκευή του αθλητικού χώρου. Με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα βρεθεί κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης