• 23 Απριλίου 2024,

Νέο πρόστιμο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος σε εταιρία της ΒΦΛ

 Νέο πρόστιμο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος σε εταιρία της ΒΦΛ

Την Παρασκευή το μεσημέρι αναρτήθηκε στη Διαύγεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης απόφαση επιβολής προστίμου.

Το πρόστιμο επιβάλει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Είναι ένα ακόμη πρόστιμο που επιβάλει η ίδια υπηρεσία σε εταιρεία της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Αυτή τη φορά στην εταιρία PFIC. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το πρόστιμο των 40.000 ευρώ επιβάλλεται για μη τήρηση περιβαλλοντικού όρου.

Είχε προηγηθεί σχετική επιστολή στην Εισαγγελία Καβάλας του Δήμου Καβάλας ενώ στα σχετικά της απόφασης έγγραφα διαβάζουμε και την εντολή ελέγχου που δόθηκε στην υπηρεσία από την Εισαγγελία Καβάλας. Δύο είναι τα κρίσιμα σημεία του εγγράφου. Στο ένα από αυτά περιγράφονται οι λόγοιγια τους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο. Η υπηρεσία σημειώνει στο ίδιο έγγραφο της ότι η εταιρεία κλήθηκε να διατυπώσει τις απόψεις της. Οι οποίες από τα υπηρεσιακά στελέχη δεν έγιναν δεκτές.

Από την απόφαση του προστίμου αντιγράφουμε: «…έγγραφο της «PFIC LTD» με τις απόψεις τους επί της αυτοψίας μας σύμφωνα με τις οποίες ισχυρίζεται ότι τηρούνται τα όρια εκπομπών ρύπων, κατά τα διαπιστωθέντα και στην αυτοψία. Οι απόψεις αυτές δεν γίνονται δεκτές». «Οι ισχυρισμοί της εταιρείας δεν γίνονται δεκτοί διότι δεν έχουν αντικατασταθεί οι πλυντρίδες θαλασσινού νερού στη μονάδα φωσφορικού οξέως από κλειστό κύκλωμα πλύσης με βιομηχανικό νερό, όπως προτάθηκε στην σχετική Τεχνική Έκθεση και το συνημμένο χρονοδιάγραμμα».

Διαβάστε επίσης