• 4 Μαΐου 2024,

Νέο ξεκίνημα για το συνοικιακό σύλλογο της Αγίας Παρασκευής

 Νέο ξεκίνημα για το συνοικιακό σύλλογο της Αγίας Παρασκευής

Το απόγευμα της Δευτέρας (29/5) πραγματοποίησε γενική συνέλευση των μελών του ο συνοικιακός σύλλογος της Αγίας Παρασκευής.

Δυστυχώς βρίσκονταν σε αδράνεια από την πανδημία και μετά. Μόλις η πανδημία ξεπεράστηκε, πάλι δεν επανήλθε. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Που δεν αφορούν αποκλειστικά το σύλλογο.

Τώρα όμως αρχίζει από την αρχή. Με τρόπο δυναμικό. Σε αυτό βοήθησε η προσέλευση των κατοίκων της συνοικίας στην προχθεσινή γενική συνέλευση. Ήταν μεγάλη. Έτσι ο σύλλογος έγραψε νέα μέλη, έκανε εκλογές κι απέκτησε νέο διοικητικό συμβούλιο.

Η πολυποίκιλη δράση είναι κάτι που θα επανέλθει σύντομα. Τόσο πίεση προς το Δήμο και τους φορείς για την επίλυση προβλημάτων, όσο και εκδηλώσεις. Πολλές και προς το παρόν Καλοκαιρινές.

Ο κ. Απόστολος Λυκουρίνος που ήταν ο πρόεδρος του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, εκλέχθηκε και στο νέο, είπε στην Πρωινή ότι:

«Ο σύλλογος θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ Cosmopolis μιας και εκδήλωση του CosmoHome πρόκειται να γίνει στο δάσος της Παναγούδας. Έχει προτάσεις και για άλλα γεγονότα, όπως η δημιουργία ενός αγώνα δρόμου ή βαδίσματος εντός του δάσους της Παναγούδας.

Ο σύλλογος ζητά να συντηρηθούν και να πιστοποιηθούν οι παιδικές χαρές εντός της Παναγούδας. Προτείνει επίσης προς τον Μητροπολίτη Στέφανο, με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Καβάλας, να γίνει παρέλαση. Η οποία δυστυχώς δεν υπάρχει στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων».

Με τη συμμετοχή όλων των τοπικών πολιτιστικών και συνοικιακών συλλόγων, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρίνος.

Για τη συνέλευση της Δευτέρας, τις εκλογές και το μέλλον του συλλόγου της Αγίας Παρασκευής ο κ. Λυκουρίνος είπε επίσης:

«Ευχαριστούμε όλους όσους ήταν στη συνάντηση της Δευτέρας. Το νέο ξεκίνημα του συλλόγου ήταν φοβερά πετυχημένο. Κι εμείς δεν περιμέναμε αυτήν την προσέλευση των κατοίκων της συνοικίας μας. Γράφτηκαν περίπου 90 μέλη και στις εκλογές ήρθαν και ψήφισαν τουλάχιστον 80 από αυτά.

Έτσι ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών είναι ο σύλλογος μας. Έχουμε να ασχοληθούμε με πολλά. Πρέπει να λύσουμε προβλήματα. Πρέπει να κάνουμε εκδηλώσεις και εκπλήξεις. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέχτηκαν οι Γιώργος Γιαννακουδάκης, Φωτεινή Κάλφα, Καραγιάννης Θεόδωρος, Καρούσου Κατερίνα, Καρπούζης Δημήτρης, Απόστολος Λυκουρίνος, Μαρακάκης Θεόδωρος. Αναπληρωματικό μέλος ο Γιώργος Βαλτατζής.

Θα ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Με την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς τους συμπολίτες- συνδημότες και κατοίκους της συνοικίας. Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι αρκετά και δεν λύθηκαν.

Θα έλεγα ότι λίγο ρίχτηκε η συνοικία μας. Ακούω για τις παιδικές χαρές που θα γίνουν στις δημοτικές κοινότητες, ανακοινώθηκαν χθες- προχθές. Ζητάμε και μεις να γίνει, να επανέλθει η μικρή παιδική χαρά που είναι δίπλα στο δημοτικό σχολείο της γειτονιάς μας. Θέλουμε επίσης να καλέσουμε σε μουσική εκδήλωση εντός του δάσους της Παναγούδας τη Φιλαρμονική του Δήμου».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης