• 19 Απριλίου 2024,

Νέος αλιευτικός σύλλογος στο Δήμο Παγγαίου

 Νέος αλιευτικός σύλλογος στο Δήμο Παγγαίου

Φίλοι ερασιτέχνες ψαράδες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ίδρυση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Συλλόγου μας, Ερασιτέχνες αλιείς «ΠΑΓΓΑΙΟΥ».

Κύριο χαρακτηριστικό του υπό ίδρυση συλλόγου μας αποτελεί το καταστατικό του, το οποίο συντάχθηκε σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για τα θαλάσσια ύδατα καθώς επίσης και την ομαλή λειτουργία του. Βλέποντας χρόνια τώρα την αδυναμία οργάνωσης δράσεων με γνώμονα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μέσα και έξω από αυτό, την υπεράσπιση δικαιωμάτων ερασιτεχνών αλιέων καθώς επίσης και την έλλειψη ενημέρωσης, κυρίως στην νέα γενιά ψαράδων, οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας ενός συλλόγου με αλιευτικό χαρακτήρα, κοινωνική ευαισθησία και δράση !

Κύριο μέλημα του συλλόγου είναι η ανάπτυξη και η διάδοση του ενδιαφέροντος για την ερασιτεχνική αλιεία, η προστασία του ενάλιου πλούτου μας, η δημιουργία της ανώτερης συνείδησης για την αξία της αλιείας ως θαλάσσια ψυχαγωγία, η δημιουργία νέας γενιάς ψαράδων με παιδεία, δυναμική παρουσία και οικολογική συνείδηση που θα υπερασπίζεται σε κάθε ευκαιρία το τόσο ταλαιπωρημένο οικοσύστημα.

Ως μέσα για την ανάπτυξη και εκπλήρωση των σκοπών του συλλόγου ορίζονται μεταξύ άλλων η δημιουργία εντευκτηρίου μελών, η διοργάνωση ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων επιμορφωτικού χαρακτήρα και η φροντίδα ενημέρωσης για την μη ρίψη απορριμμάτων διατηρώντας καθαρό τον χώρο μας.

Σε αυτό τον αγώνα θέση έχουμε όλοι οι ερασιτέχνες αλιείς, ψαράδες βάρκας, υποβρύχιας αλιείας και ακτής ανεξάρτητα τεχνικής, μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό να παραδώσουμε πλούσια κληρονομιά στις επόμενες γενιές δίνοντας ταυτόχρονα γερές βάσεις.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή, όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα, να δούμε το μέλλον και ο ερασιτέχνης ψαράς να διεκδικήσει τη θέση που του αξίζει!

Με εκτίμηση

Ερασιτέχνες αλιείς «ΠΑΓΓΑΙΟΥ»

Υ.Σ.

Επικοινωνήστε μαζί μας για εγγραφή και τυχόν απορίες.

Παπαδοπούλου Σέβη       6936111950

Στεργιόπουλος Στέλιος     6973395999

Διαβάστε επίσης