• 19 Μαΐου 2024,

Νέος κανονισμός στον «Πυθαγόρα»

 Νέος κανονισμός στον «Πυθαγόρα»

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια ασχολούνται με το πολιτιστικό κέντρο του Πυθαγόρα προκειμένου να συζητήσουν και να συμφωνήσουν σε έναν καινούργιο κανονισμό λειτουργίας. Η πρώτη συνάντηση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσιάστηκε το σχέδιο του κανονισμού ενώ σήμερα το απόγευμα οι σύλλογοι θα μάθουν τα νέα. Είναι προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων τους στον Πυθαγόρα όπου μεταξύ των άλλων θα πληροφορηθούν την πρωτοβουλία της διοίκησης του Δήμου και το ότι θα χρειαστεί να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Στον Πυθαγόρα υπάρχει κανονισμός λειτουργίας, ψηφισμένος από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Σε γενικές γραμμές αυτός τηρείται με βασικό στοιχείο την πληρωμή χρημάτων από κάθε σύλλογο για τη χρήση της αίθουσας χορού (για κάθε πρόβα που κάνει χορευτική ομάδα), την πληρωμή της καθαρίστριας και των υλικών που αυτή χρησιμοποιεί. Σύμφωνα με πληροφορίες στον υπό συζήτηση κανονισμό οι σύλλογοι θα κληθούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ και της ΔΕΗ. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνουν περισσότερα στην δημοτική επιχείρηση. Τα ποσά δεν είναι μεγάλα (έως τώρα κατά μέσο όρο υπολογίζονται στα 50 ευρώ το μήνα), υπάρχει ωστόσο μια γενικότερη δυσκολία για τους συλλόγους και τα οικονομικά τους. Επιπλέον δαπάνες θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα για αυτούς. Απ’ την άλλη πλευρά ο Πυθαγόρας είναι άκρως εξυπηρετικός αφού τους γλιτώνει από ενοίκια κτλ. Πολλοί σύλλογοι πριν τον Πυθαγόρα νοίκιαζαν γραφεία και χώρους στο κέντρο της πόλης. Τότε οι δαπάνες ήταν σαφώς υψηλότερες.

Για τη λειτουργία του κτιρίου οι σύλλογοι έφτιαξαν επιτροπή, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε με την κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά, την κ. Ιωσηφίδου και την κ. Βλάχου. Η επιτροπή στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι 3 συλλόγων πληροφορήθηκε το περιεχόμενο του νέου κανονισμού και σήμερα το απόγευμα θα μεταφέρει τα νέα στους άλλους συλλόγους. Με λίγα λόγια είναι σε εξέλιξη διαβούλευση. Στο τέλος της διαδικασίας το θέμα θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα εγκρίνει τον κανονισμό. Αμέσως μετά αυτός θα αρχίσει να ισχύει. Λέγεται ότι στον Πυθαγόρα οι περισσότεροι σύλλογοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο λέγεται ότι υπάρχουν σύλλογοι που δεν πληρώνουν ότι είναι υποχρεωμένοι εδώ και 10 χρόνια. Για αυτούς –εφόσον συνεχίσουν την ίδια τακτική- τα νέα δεν είναι καλά. Ο νέος κανονισμός προβλέπει ακόμη και την αποβολή τους από το κτίριο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο νέος κανονισμός υποχρεώνει τον κάθε σύλλογο να πληρώσει προκαταβολικά για τη λειτουργία του κτιρίου ποσό 100 ευρώ. Το σχέδιο είναι συγκεκριμένο, σύμφωνα με ότι ισχύει εδώ και χρόνια. Οι δαπάνες λειτουργίας μοιράζονται σε όλους όπως γίνεται με την έκδοση κοινοχρήστων σε μια πολυκατοικία. Πριν λίγους μήνες η Δημωφέλεια έκανε μικροεργασίες συντήρησης το κτίριο, η κυριότερη είχε σχέση με την μόνωση της οροφής.

Για τον υπό συζήτηση κανονισμό στο κτίριο του Πυθαγόρα ο Πέτρος Τσιάρας, πρόεδρος των Θεσσαλών, μέλος της διαχειριστικής επιτροπής μας είπε τα εξής: «Η συζήτηση γίνεται για να μπούνε κάποια πράγματα στη θέση τους. Να μην υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ συλλόγων, μεταξύ Δημωφέλειας. Θέλουμε να υπάρχει ήρεμη κατάσταση στο κτίριο. Όλοι οι σύλλογοι να μοιραστούν τους χώρους. Να μοιραστούν δίκαια τις ώρες. Υπήρχε μια αναρχία. Τώρα μπαίνει μια σειρά. Αυτό θα βοηθήσει όλους τους συλλόγους. Να μην ανησυχούν οι σύλλογοι. Τα έξοδα θα βγαίνουν από τη διαχειριστική επιτροπή δίκαια».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης